Tayfun Talipoğlu Daktilo Galerisi önünde gerçekleşen anmaya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Bülent Özyazıcı, Tayfun Talipoğlu'nun oğlu Candaş Talipoğlu ile gelini Deniz Talipoğlu'nun yanı sıra çok sayıda gazeteci ve vatandaş katıldı.
MİNNETLE ANIYORUZ
Tayfun Talipoğlu'nu rahmet, minnet ve saygı ile andıklarını söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Burayı Tayfun Talipoğlu Müzesi haline getirdik. İyi ki yapmışız, yaşarken bunu gördü, ama aramızdan çok erken ayrıldı. Biz onu minnetle, rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Keşke daha uzun süre yaşayabilseydi. Türkiye'ye daha çok yol hikayesi yazabilir ve söyleyebilirdi. Umarım oğlu Candaş da bu yolda bazı adımlar atar. Biz onu sonuna kadar bağrımıza basarız' diye konuştu.
GURUR DUYDU
Babası Tayfun Talipoğlu'nun Eskişehir sevdalısı olduğunu anlatan Talipoğlu, 'Bütün eserlerini yaratırken ve Türkiye'nin topraklarını karış karış milyonlarca kilometre yol kat ederken hep bir isteği vardı. Çok değerli insanlar göçüp gittiği zaman bu dünyadan; 'Şu insanlara neden hayattayken bir değer vermiyoruz. Neden biz hep bunu ihmal ediyoruz' derdi. Öncelikle Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a çok teşekkür ederim. Kendisi sayesinde babam hayatta iken bu müzeyi görme şansı elde etti. Çok mutlu oldu, onur duydu' dedi. Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Bülent Özyazıcı ise şunları söyledi: 'Sevgili Tayfun, toprağın uyandığı bir günde ebedi uykusuna daldı. Işıklar içinde uyusun.' HM
Editör: TE Bilisim