Umre ve hac malzemelerinde fiyatlar geçen senenin 2 katı Umre ve hac malzemelerinde fiyatlar geçen senenin 2 katı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Türkiye'nin yer altı zenginliklerinin, iş sağlığı, güvenlik ve çevre gerekliliklerinden taviz vermeden ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Bayraktar Adana'da yaptığı konuşmada Eskişehir'den övgü dolu sözlerle bahsetti. Bayraktar konuşmasında Beylikova ilçesinde keşfedilen Nadir toprak elementleri hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.

MADENLERİN KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

Çıkarılan madenlerin katma değere dönüştürülmesinin önemine işaret eden Bayraktar, şöyle konuştu:

"Özellikle şu anda bütün dünyanın gözünü çevirdiği, adeta 'yeni petrol' diye adlandırılan nadir toprak elementlerinde ülkemizin çok bereketli olduğunu söyleyebilirim. Eskişehir Beylikova'da çok büyük bir keşif yaptık. Bu nadir toprak elementlerini, özellikle araçlardaki bataryalarda, yenilenebilir enerji ekipman üretiminde kullanılan bu yeni teknolojilerdeki maden ihtiyacını da buradan karşılayabilirsek Türkiye bu anlamda dünyadaki ilk 5 ülke arasına girecek. Hem ciddi ekonomik kazanç sağlayacak hem de açıkçası stratejik anlamda bu madenlere sahip olmanın getirdiği avantajı da inşallah kullanmış olacak."

Kaynak: AA