Kış mevsimiyle birlikte araçların da bakım zamanı geldi. Araç sahipleri herhangi bir can ve mal kaybına uğramamaları için mutlaka sanayiye giderek araçlarının bakımını yaptırmaları gerekiyor.
YOĞUNLUK BAŞLADI
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan sanayi esnafı Halil Yayıl, 'Kış sebebiyle yoğunluk başladı. Araçlarımızın bakımında antifriz, motor yağı, kışlık lastiklerimiz, sileceklerimiz, ön takımımız, fren aksanımızın komple kontrolden geçmesi gerekiyor. Antifrizlerin donma derecesinin ölçülmesi gerekiyor. Lastiklerimizin kışlık lastikle değiştirilmesi gerekiyor. Ön takımında ya da fren aksamında herhangi sıkıntı var mı bakmak gerekiyor. Hem can hem de mal için önemlidir' dedi.
DÜZEN ÖNEMLİ
Yayıl, konuşmasına şu sözlerle devam etti: 'Bütün sürücülerimize kışlık bakımını mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Özellikle kışın yağları değiştirmek gerekiyor. Kışın yağla soğuktan dolayı katılaşıyor. Motorların yatak sarmasına neden oluyor, aracın geç çalışmasına neden oluyor. Düzenli olarak arabalarına bakmaları gerekiyor.' ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim