Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle İsmet İnönü Caddesi'nde bulunan Kanatlı AVM önünde toplandı. İlk olarak 'Savaşa hayır barış hemen şimdi', 'Savaşa hayır yaşasın halkların kardeşliği', 'Susma haykır halklar kardeştir', 'Savaşa değil emekçiye bütçe' sloganları atan kitle, ellerindeki beyaz balonları gökyüzüne uçurdu.
GELECEK YOK
Ardından Özdilek Kültür Merkezi'ne yürüyen kitle burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı da katıldı. Kitle adına basın açıklamasını yapan Pelin Yalçınoğlu, 'Gerilim politikaları ve savaş siyaseti sürdüğü sürece Türkiye'deki hiçbir işçi ve emekçinin güvenli bir geleceği olmayacaktır. Türkiye halklarının barış ve huzur içinde, gelecek kaygısı olmadan yaşayabilmesinin koşulu bölgedeki bütün emperyalistlerin çekilmesi, Suriye'de rant peşinde koşan bölge gericiliklerinin bu ülkeden elini çekmeleridir' dedi.
BİRLİKTE MÜCADELE
Yalçınoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti: 'Ortadoğu'nun ve Akdeniz'in kaderini belirleyecek olan, bölge halklarının emperyalistlere ve işbirlikçilere karşı birleşik mücadelesidir. Emperyalizme karşı mücadele, halkları birbirine kırdıran politikalara karşı hangi milletten hangi dinden olursa olsun bütün bölge emekçilerinin birliğinden ve kardeşliğinden geçer.' MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim