Yeni yılla birlikte Baro Tarifesi zamlandı. Tarife ile ilgili açıklama yapan Mustafa Elagöz, maktu ücretlerde yüzde 25 oranında bir artış olduğunu kaydetti.
SAATİ 375 LİRA
Elagöz, 'Ağır cezada haksız davalardan kaynaklı açılan tazminat davalarında önceki döneme göre farklılık yaşandı ve bir üst sınır getirildi. Daha önceden alt sınır bulunuyordu. Şimdi o ücretler 5 bin 450 liraya çıkmış yeni tarifeye göre. Avukata sözlü danışma 1 saate kadar 375 lira, takip eden her saat için de 218 lira artacak. Her sene artış oluyor ama bu sene enflasyon oranında bir artış oldu. Geçen sene yüzde 8-9 civarlarında zam yapılmışken; bu sene yüzde 25 gibi enflasyona yakın oldu' diye konuştu.
İYİLEŞTİRİLMELİ
CMYK ücretlerinin asgari ücret seviyesine yaklaşması gerektiğini de söyleyen Elagöz, 'Zorunlu avukat görevlendirme var biliyorsunuz. Bu ücretlerle ilgili itirazımız var. Bu ücretlerin en azından asgari ücret seviyesine yaklaşmasını talep ediyoruz. Karakola çağrılıyor avukat. 200 lira civarında ücreti var bunun. Bir hafta, 10 gün meslektaşımızın elinde kalıyor. Emniyete gidiyor, gece gidiyor, taksiye binmesi gerekiyor. Bu ücretler düzenli ödenmiyor ya da eksik ödeniyor. Bu ücretlerin de iyileştirilmesi lazım' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim