Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ES TV’de canlı yayınlanan Ekstra Gündem programında, Gazeteciler Murat Taşkın ve Tarkan Demir’in sorularını yanıtladı. Yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulunan Ataç, yapacakları hizmetlerden ve birçok konudan bahsetti. Önceki seçimlere göre daha başarılı bir seçim olduğunu dile getiren Ataç, “Hem merkez 3 belediyeyi aldık hem kırsalda 8 belediyeye çıktık. Kırsaldaki 8 belediye bizler için çok önemli. Çünkü Büyükşehir çalışmalarında orada da iktidarda olmak çok önemli. O yüzden ilk defa Eskişehir'de böyle bir başarı oldu. Eğer mecliste güçlü olunursa yollar açılıyor o zaman. Hizmet etmede bir engel kalmıyor. Zaman zaman AKP meclis üyeleri doğru bildikleri şeye bile itiraz edebiliyorlar. İktidar olarak elimiz güçlüyse bütün yollar açılıyor” dedi.

Whatsapp Image 2024 04 07 At 09.55.26

19 PARTİ İLE YARIŞTIM

Ulaşabildiği her yere gittiğini ve vatandaşlara dokunduğunu belirten Başkan Ataç, “Seçim bittikten sonra baktım ki ben 19 parti ile yarışmışım. Oy oranında da yaklaşık yüzde 11'e yakın o tarafa oy gitmiş. Bu beni biraz rahatsız etti açıkçası. Oraya giden oyun hiçbir işe yaramadığı ortaya çıkıyor. Ben ve Hamit'in hanelerimize yazılsa daha farklı şeyler olabilir. Örneğin Amerika'da iki parti yarışıyor ve her şey çok net. Eğer o partiler olmasaydı benim oyum belki yüzde 60'lara yaklaşırdı. Muttalıp da makası bayağı kapatmışım. Yaklaşık 600-650 oya kadar gelmiş. Çamlıca'da 4-5 binlik benim lehime sonuçlanmış. Bunlar beni gerçekten mutlu etti. Çünkü çalıştığımız, emek verdiğimiz yerler. Bazı yerler var ne yaparsan yap başaramıyorsun. Mesela Cumhuriyet köyü öyledir. Ama ben her köye her yere ulaşabildiğim kadar muhakkak giderim. 'Bana buradan oy çıkıyor çıkmıyor demem' hizmet ederim” şeklinde konuştu.

BEKLEMEDİĞİM BİR SONUÇTU

Kırsalda bazı ilçelerde beklenmedik bir sonuç aldıklarını söyleyen Başkan Ataç, “Bir takım belki yanlışlıklar yapıldı. Onun sonradan irdelenmesi gerekir diye düşünüyorum İnönü kazanılacak yapıdaydı çünkü. Beylikova, Sivrihisar çok önemli. Seyitgazi'de sıkıntı var deniliyordu. Kırka'ya gittim bir gün orada kaldım. Onun da etkisi olmuştur. Uğur Başkanımız tekrar kazandı çok sevindim. Han benim hiç beklemediğim bir şey oldu. Erdal'ı çok severim çok düzgün bir insandır. İmar planı Erdal'ı kaybettirdi ama yeni gelen başkana kazandıracak” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ OLMAYI DÜŞÜNMEDİM

Hiçbir zaman milletvekili olmayı düşünmediğini ifade eden Başkan Ataç, “99'da seçildiğimizde Tepebaşı'nda hiçbir şey yoktu. Mütevazı bir kasaba gibiydi. Altyapı konusunda çok sıkıntılıydı. Bunları yaşayarak ben geldim. Çay, çorba içtik, oturduk konuştuk birbirimizi tanıdık. Seçim kaybettim ama küsmedim. Tekrar çalıştım, tekrar kazandım. Bugünün var olması neden olan şeyleri ortaya koyduk ve yaptık. Belediye başkanlığı çok farklı bir şey. Ben aklından hiçbir zaman milletvekilliği geçirmedim ve hala geçirmiyorum” diye konuştu.

İMAR SORUNU BU SENE ÇÖZÜLECEK

Eskişehir'de bazı imar sıkıntılarının olduğunu dile getiren Başkan Ataç, “Bunları geçtiğimiz dönemde aşamadık. Fevzi Çakmak'ta, Yeşiltepe'de kimseye zarar vermeden çözelim dedik. Ekiplerimiz de çalışıyor. Ekipler görüştükten sonra yol yordamını belirleyecekler. Biz de başkanlar bir olup nasıl olacağına karar vereceğiz ve çözeceğiz. Bizim için imar o kadar kolay ki. Binliği 5 binliği niye bir anda çıkarır hayatımıza girer. Diliyorum ki imar sorunu bu sene Eskişehir'de çözülecek” dedi.

VATANDAŞLAR BENİ AİLEDEN GÖRÜYOR

Vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiğini belirten Başkan Ataç, “Ahmet abi denilmesi çok hoşuma gidiyor. Başkan demeseler de abi deseler çok daha hoşuma gidiyor. Bu bana çok güzel bir anı olacak. Vatandaşlar 'merak etme sen bak seni seçtik ama bizi bırakma biz sensiz ne yaparız' diyorlar. Aileden biri olarak görüyorlar beni. Ayşe Başkan 'inşallah ben de senin gibi çok sevilen bir başkan olmak istiyorum' diyor” ifadelerini kullandı.

NEBİ BEY’İN ADAYLIĞI AVANTAJDI

AK Parti’nin giderek biten bir parti olduğunu vurgulayan Başkan Ataç, “Seçimlerde ben son hafta Ayşe Başkan'ın oy farkı ile kazanacağını gördüm. Kendisine oy oranın artıyor dedim. Nebi Bey'in aday olması Ayşe Başkan için bir avantajdı bence. Bu seçim AKP'nin yavaş yavaş bittiğini gösteriyor. Tepebaşı'na ve Odunpazarı'na çıkardıkları adaylar hiç gereği yoktu. Kendi alanlarında başarılı insanlar. O adayı o ilçeden alıp neden buraya getiriyorsun. Bir de kendi ilçelerini kaybediyorlar” diye belirtti.

ÜNLÜCE’YE HER ZAMAN ABİLİK YAPACAĞIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile düşünce birliği içerisinde olduklarını ve bunun Eskişehir’e olumlu yansıyacağını dile getiren Başkan Ataç, “Talat'ın İl Başkanı olması son derece olumlu oldu. Ben onu ilçeye düşünürken il başkanlığı kısmeti geldi ona. Çok da iyi bir performans gösterdi. Eğer bu ısrarını gösterirse Talat ileriye doğru çok iyi bir siyasetçi olacak. Ben onu destekleyeceğim de zaten. Bizim meclis üyelerimiz çok kıymetli ve deneyimli üyeler. Rahat ve iyi bir dönem geçireceğiz. Ayşe Hanım'la bizim aramızda bir şey olması mümkün değil. Onu her zaman abilik yapacağım. Daha önceki dönemlere göre daha iyi çalışmalar yapacağımızı düşünüyorum. Çünkü bir dil birliğimiz düşünce birliğimiz var. Bunlar çok olumlu yansır” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR EKİBİNE GÜVENMİYORUM

Eskişehirspor hakkında düşüncelerini açıklayan Başkan Ataç, “Eskişehir şu anda politize olmuş durumda. Bundan süratle kurtulması lazım. Şu anda ben o ekiple hiçbir şey yapmam açıkça söyleyeyim. Çünkü güvenmiyorum. Güvenmediğim şeyle ben fazla uğraşmam. Ama yeni bir seçim olur Yeni bir ekip gelir oturup beraber bir yönetim hazırlarız ve bu yönetim kent tarafından iyi karşılanırsa o zaman Eskişehirspor'da çok şey değişir. İyi bir yönetimle Eskişehirspor her yıl bir lig atlar. Tarafsız bir yönetimle bu iş çözülür” ifadelerini kullandı.

İYİ BİR SONUÇ ELDE ETTİK

Yerel seçimlerde ülke olarak büyük bir başarı elde ettiklerini söyleyen Başkan Ataç, “Ciddi bir kadın adayımız var. Genç arkadaşlarımız var. Genel başkan ülkedeki başarıyı perçinledi. Özgür Başkan'ın şu cümlesini çok severim sokağın sesini dinlemediler dedi. Bu sadece yerel seçim değil farklı bir seçim olacak demiştik. Ve emeklilere ben dedim elinizi vicdanınıza koyun öyle oy verin. Çok da iyi bir sonuç elde ettik” dedi.

EKSİKLİKLERİ TESPİT EDECEĞİZ

Mahallelerin eksikliklerine göre hareket edeceklerini belirten Başkan Ataç, “Mesela Çamlıca'da bir kreşimiz yok oraya yeni bir kreş kazandıracağız. Ve ağız ve diş sağlığı merkezi kazandıracağız. Şirintepe'ye de bir kreş düşünüyoruz. Fevzi Çakmak'a deneyimli kafe açacağız. Mahallelerde eksikliklere göre hareket edeceğiz. Muttalıp'ta gençlerle ilgili bir şey yapmamız lazım. İkinci bir Alzheimer merkezi yapacağız. Bir ailenin bir Alzheimer hastasına bakması çok zor” diye konuştu.

Eskişehir’de fide dikim zamanı Eskişehir’de fide dikim zamanı

KENTİMLE ONUR DUYUYORUM

Eskişehir halkının çok farklı bir yapısı olduğunu söyleyen Başkan Ataç, “Onlar bizimle yapmak istediğimizi anladılar. Bizi bunun için ayakta tutuyorlar, oy veriyorlar destekliyorlar bizi kimse için değişmiyorlar. Bu bizim için övünülecek bir şey. İyi ki Eskişehir gibi bir yerde doğmuşum, iyi ki belediye başkanlığı yapmışım. Bizim halkımız her şeye layık. Kentimle onur duyuyorum. Ben yıllardır Türkiye Eskişehir olsun diyordum ve gerçekten artık oldu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BERİVAN HALİS