MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, ES TV'de canlı olarak yayınlanan Eskişehir'İn Nabzı programının nu haftaki konuğu oldu. Sazak, Anadolu Gazetesi Köşe Yazarları Arif Anbar, Kerem Akyıl ile Yenigün Gazetesi Köşe Yazarı Hüseyin Güven'in sorularını yanıtladı.
BAYRAK
DEĞİŞSİN
31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin görüşlerini paylaşan Sazak, 'Araştırma yapmadım ama gözlemlerime göre Eskişehir'in bir bayrak değiştirmeye ihtiyacı olduğunu görüyorum. Bazı hizmetleri alması için. Merkezi yönetimden alacağı desteklerle Eskişehir'e yapılacak bazı katkıların olması açısından mantıklı olarak Cumhur İttifakı'nın adayının kazanmasını beklerim. Eskişehirlilerin de bunu bekleyeceğini düşünüyorum. Yerel yönetimlerin, Büyükerşen'in yaptıkları ortada ve bunlar devam ettirilecektir fakat artık yeni bir şey konmasını ve merkezi hükümetin de buraya destek vermesini bekliyorsa Eskişehir halkı, Cumhur İttifakı'nın adayının olması realitedir' diye konuştu.
SÖZ VERDİ
Halk arasında 'Ölüm Yolu' olarak adlandırılan Alpu yoluyla ilgili gelişmeleri de paylaşan Sazak, 'Alpu yolu, Kuzey-Güney çevre yolu konularının üzerine düştük. Bu yolların yapılması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hatta Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü ile beraber soru önergelerimizi Meclis'te veriyoruz. Sahada da çalışmalarımız var. Ve Burhan Beyin de Cumhur İttifakı'nın adayı olarak baya faydaları oldu. Hatta Alpu yolunda çalışmalar başlatıldı. Kuzey-Güney yolları hakkında da seçildiği takdirde yapacağının sözünü verdi. Çünkü bu sözü kendi partisi adına verdi. Sözlerinde duracağına da inanıyorum. Bir şeylerin bundan sonra daha iyi olacağını göreceğiz inşallah' dedi.
KARŞIYIZ
Alpu'ya yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı olduğunu her platformda belirttiğini hatırlatan Sazak, şu ifadeleri kullandı: 'Biz Alpu Termik Santraline karşı olduğumuzu söyledik. Fakat Türkiye'nin enerji sorunu olduğunu da söyledik. Çevreyi korumak zorundayız. Hele tarım topraklarının kaybedilmeyecek topraklar olduğunu çok iyi biliyorum. Çünkü ben bir tarımcıyım, ziraattan gelen biriyim. Bu konularda gereken ilginin gösterilmesi için Meclis'te olduğum süre boyunca gereken çalışmaları yapacağız. Gücümüzün yettiği kadar; her şeye yaparız, ederiz deme şansımız yok, partimizin milletvekili sayısı bellidir ve partimizin duruşu bellidir. Orada biz elimizden geldiği kadar mücadelemizi yapacağız. Yaptırırız, yaptıramayız gibi söylemler içerisine giremeyiz. Enerji de gereklidir. Ben nükleer enerjiye de karşıyım demiyorum. Ama bölgesi iyi seçilmeli. En az zarar, hiçbir zarar vermeden yapılması taraftarıyım.' HM
Editör: TE Bilisim