İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 2019-2020 eğitim öğretim yılında düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası çerçevesinde, birinci dönemde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 70 okul ve kurumda kan bağışı etkinliği düzenlendi. Gerçekleştirilen kampanya kapsamında 5 bin 172 ünite kan bağışı toplandı.
YÜZDE 44 ARTTI
Okullarda gerçekleştirilen kan bağışı etkinliklerine katılımın memnuniyet verici olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğrencileri, velileri ve mesai arkadaşlarını bu örnek davranışından dolayı kutladığını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt; '2018-2019 eğitim-öğretim yılının 1'inci döneminde 3 bin 588 ünite kan toplanmışken, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının 1'inci döneminde bu rakamı yüzde 44 arttırarak 5 bin 172 ünite kana ulaştık. Bugüne kadar toplanan binlerce ünite kan bağışıyla, ihtiyaç sahibi kişilerin derdine derman olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ
İl Müdürü Cırıt, ilgi ve desteklerini esirgemeyen tüm Milli Eğitim camiası ile öğrencilere, Türk Kızılayı ve ihtiyaç sahipleri adına teşekkürlerini iletti. HM
Editör: TE Bilisim