13 AĞUSTOS SON GÜN
Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sisteminden dolayı çok sayıda başarılı öğrenci dışarıda kaldı. Bu öğrenciler ikinci yerleşme için 13 Ağustos'a kadar tercihlerde bulunacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okulların boş kontenjan sayılarını açıklamadı. Öğrenciler bundan dolayı tercih yaparken, büyük sıkıntı yaşayacaktı. Sonhaber olarak bu konuda çalışma yaptık.

FATİH ANADOLU 21
Son eklenen öğrenci sayılarıyla birlikte tüm Anadolu, Meslek ve İmam Hatip liselerinin kontenjan sayılarını siz okurlarımız için ele geçirerek, bugün tam sayfa olarak yayınladık. Eskişehir'inen gözde Anadolu Liseleri olan Fatih Anadolu 21, Kılıçoğlu Anadolu 16, Muzaffer Çil 19, Salih Zeki 21, Atatürk Lisesi 21 öğrenciyi komşu kayıt alanlarından aldıkları puan ve yaş kriterlerine göre alacak.

H. AHMET YESEVİ 87
Hoca Ahmet Yesevi Anadolu 87, Süleyman Şah Anadolu 84, TOKİ Savaş Kubaş Anadolu 37, Cumhuriyet Anadolu'da 26, Mehmetçik Anadolu 12, Hüseyen Erçelebi Anadolu 85, 19 Mayıs Anadolu 24 öğrenciyi komşu kayıt alanlarından alacak. Öğrenciler aldıkları diploma notlarına göre yerleşecek. Aynı okul türünden 2 lise seçme zorunluluğu kaldırıldı. Öğrenci isterse 5 okulunu da Anadolu lisesinden seçebilecek.

Editör: TE Bilisim