Eskişehir Şehir Hastanesi'nin birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama töreni düzenlendi. Törene Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici, İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Tuncay Döğeroğlu, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve hastane personeli katıldı.
GURUR DUYUYORUZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Hastane Başhekimi Yaşar Bildirici, 'Mükemmeliyet anlayışıyla donatılmış, otelcilik konforu, sağlık teknolojisi yatırımı zirve yapmış ülkemizi uluslararası sağlık turizminde marka yapmış Şehir Hastanesi'nin 7.'si Eskişehir'de yapılmıştır. Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen kadim kültürün mensubu olarak bu hastanede çalışmaktan gurur duyuyoruz' diye konuştu.
2 MİLYON HASTA TEDAVİ EDİLDİ
Hastanenin bir yılda iki milyon hastaya hizmet sunduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, 'Şehir Hastanesi bir yıl boyunca sadece Eskişehir'e değil bölge illere ve Türkiye'ye hizmet etti. 2 milyondan fazla baktığı hasta ile hem en yüksek kalite hem de en yüksek verimlilik ile çalışmıştır. Bu hastane hedefleri olan güçlü bir hastanedir. Bizim buradaki amacımız bu hastanenin bölgenin parlayan yıldızı olarak rol model olmasıdır' şeklinde konuştu.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, 'Hayırlı uğurlu olsun. Ben de emeği geçen herkese bu hastanenin kuruluşunda ve bu güzel müessesede çalışan kardeşlerime teşekkür ediyorum. İlk planlamalarda olmamasına rağmen daha sonra Eskişehir'i de Şehir Hastaneleri zincirine dahil eden, temelini birlikte attığımız eski Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
SAĞLIKTA BÜYÜK GELİŞME
Şehir Hastanesi'ni gurur duyulacak bir hizmet olarak nitelendiren Vali Özdemir Çakacak, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın hayalim dediği şehir hastanelerinden birinin şehrinizde olması ve birinci yıl kutlamasına katıldığım için çok mutluyum. Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde Türkiye sağlıkta hiç birimizin hayal dahi edemediği noktaya geldi. Geçmişe bakınca gerçekten gurur duyacağımız hizmetler yapıldı.' dedi.
SUNUM YAPILDI
Konuşmaların ardından Uzm. Dr. Yaşar Bildirici, hastanenin kuruluşundan bugüne kadar yaşadığı gelişmeleri sunum şeklinde konuklara anlattı. Sonrasında Şehir Hastanesi'nden emekli olan personele plaket takdim edildi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim