Esstore'un haklarını aldım
ES TV ekranlarında yayınlanan ve şehirde Eskişehirspor'un nabzını tutan 90+3 programı yine çok konuşuldu. Genel kurul kararı alan yönetimden başkan Osman Taş programın konuğu oldu. İlk önce patentler konusuna da değinen Taş, 'Eskişehir'e Almanya'dan geldiğimde Esstore'un haklarını aldım. Parayı peşin olarak verdim. Bu dönemde tabi 2 kere 200 bin lira prim verdim. Eskişehirspor ile özleşmiş markaların patentlerini aldım. 5 sene boyunca isim hakları bende 5 sene sonra ben bıraktıktan sonra Esstore kim devir alacaksa ya ona bırakacağım ya da bu patent haklarını kulübe bırakacağım. Esstore elde ettiğimiz gelirlerin %15'i Eskişehirspor'a gidiyor' dedi.

'İnsan büyük konuşmayacak'
Adaylığı hakkında bilgi veren Taş, 'Kaan Ay döneminde bir kuralımız vardı. Eğer bir karar alınacaksa 15 kişilik yöneticinin de onayı gerekiyordu. Ama bunlar olmadığı için ben Kaan Ay'a kırıldım. Ama dostça ayrıldık. Yönetim olarak birlik ve beraberliği sağlayamadığımız için aday olmaya karar verdim. Ama aynısı benim başıma geldi. İnsan büyük konuşmayacak. Eskişehirspor'un kaderinde bu var. Yönetim karışıklığı hep oluyor' ifadelerine yer verdi.

'Çapa yüzünden istifa ettim'
İlk istifasının Fuat Çapa'ya bağlı olduğunu söyleyen Taş şunları söyledi; 'Benim ilk istifa kararım Fuat Çapa'ya bağlıdır. Ben istifa ettikten sonra hoca sözleşme imzaladı. Kendisiyle yaptığımız imza töreninde imzalar atılmamıştı. Yönetimime kırgınlığım var. Kaan Ay döneminden 6 arkadaşımızı yönetimime aldım. Diğer kalan kişileri ise yönetici arkadaşlarımız listeye ekledi.'

'18 Milyona ihtiyacımız vardı'
Sözlerine devam eden Taş, 'Yönetici arkadaşlarımdan hiçbir şekilde para talep etmedim talep etmeyeceğimi de söyledim' diyen Taş, 'Ben bu borçları bile bile göreve geldim. Sabah kalkıyorum, 3 tane icra gelmiş, Almanya'dan Eskişehir'e geliyorum 5 tane icra gelmiş… Avukat mesaj atıyor 17 tane icra geldiğini söylüyor. Bizim 18 milyona ihtiyacımız vardı. Federasyon şimdiye kadar kulübe 4 milyon yardım etmiş. Bizden önce sürekli alınmış. Forma sponsoru her sene 2-3 milyon vermiş. Biz bunları alamadık' dedi.

'Bu haberler gerçeği yansıtmıyor'
Kulüp lisansı hakkında konuşan Taş, '400 bin liraya puan cezası almayacaktık gibi haberler yapılıyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. 2-3 futbolcuda takılı kaldık. Birisi Eskişehirli, birisi yurt dışında ve Trabzonspor kulübüyle anlaşamadık. Bunlar 3 milyonu geçiyordu zaten. Nadir Çiftçi ile anlaştık, bir kısım ödeme yapacaktım. Ama daha sonra birileri devreye girdi Nadir kararını değiştirdi' dedi.

'Eskişehirsporluluk farklıdır'
'Hangi başkan hangi yönetici kendi evini barkını satıp da bu kulübe para vermiştir?' diyen Taş, 'Benim gözümde hiçbir yönetici Eskişehirsporlu değildir. Eskişehirsporluluk farklıdır, dedikodu yapmak, birbirinin kuyusunu kazmak Eskişehirsporluluk değildir. Bizim üstümüze çok gelindi. Ne Kaan Ay, ne de Sinan Özeçoğlu döneminde bu kadar bir başkanın üstüne gelinmedi. Toko'yla anlaşıyorum, Toko'nun aklına giriyorlar karar değişiyor' dedi.

'Coşkun hocayı ben getirdim'
Cuma günü yaşanan kriz hakkında da konuşan Taş, 'Cuma günü 50 bin lira güvenlik parası ödenecekti maç için. 29 bin lirayı ben getirdim. 15 kişilik yönetim bin lira para verse 21 bin lira toplanırdı. Ama burada sürekli 3-4 kişi para verdi. Beklentim var mıydı yoktu. Ama yönetimim kendi arasında da bazen karışıklık yaşıyor. Ben bu zamana kadar kendi başıma karar vermedim. Ta ki Coşkun hocayı getirerek. Coşkun hocayı ben takımın başına getirdim.

'Borç ödemek zorunda kaldık'
Futbolcularla ilgili yaşanan sorunlara değinen Taş şunları söyledi; 'Biz futbolcu kardeşlerimizle görüştük sözler verdik ama bu sözleri tutamadık. Bunun üstünü örtmüyorum. Göreve geldiğimiz ilk gün geçmiş yıllardaki borçların bir kısmını ödemek zorunda kaldık. FIFA dosyalarını kapatmaya çalıştık bunlara ödeme yaptık. Biz ne borç yaptık ne para kaçırdık ne de para yedik'

'Menemen maçına gelmediler'
'Buraya adam akıllı ve birbirine destek olan yönetim lazım' diyen Taş, 'Biz göreve çok iyi başladık ama şimdi 2-3 tane yönetici kaldık. Ben puan silme cezası gelmesin diye kongre kararını iptal ettirdim. Menemen maçında yönetici arkadaşlarımızla protokol tribününde olmayı isterdim. Ama protokol tribününe gelmediler. Maça gelmediler. Galibiyeti yönetim olarak dahi kutlayamadık.'

'Pinto'ya 500 bin ödenmeli'
Kongreye kadar görevini sürdüreceğini söyleyen Taş, '15 gün var kongreye ve ben her gün kulübün kapısını açacağım ve galibiyet primlerini futbolculara ödeyeceğim. Belediye başkanlarıyla görüşeceğim. Diyarbakır maçı için biletleri de 2-3 tane yönetici arkadaşlarımızla aldık. Pinto'ya 500 bin Euro ödenmesi gerekiyor. Kulübe talip olacak kişiler varsa kulübü ciddi ödemeler bekliyor. Bunun hakkında bir rapor sunacağım. Herkese yardımcı olmaya hazırım' şeklinde konuştu.

İyi ki Fuat Hocayı göndermişiz'
'Başkanlık döneminde yaptığım en iyi iki iş var' diyen Taş, 'Birincisi kongre kararını iptal ettirmem. İkincisi ise Coşkun Demirbakan'ı takımın başına getirmem. İyi ki Fuat Hocayı göndermişiz. Bu hafta sonu antrenör farkını görmüşsünüzdür. Fuat hoca bu şehrin en büyük bombasıydı. Fuat hoca gittiğinde en yüksek sevinç bağırması Hakan'dan çıktı. Bende kendisinin terbiyesizlik yaptığını söyleyerek kadro dışı bıraktım. Benim Fuat hocayla şahsi bir problemim yok' dedi.

'Kulübün parasını çarçur etmedik'
Başkan Osman Taş son olarak, 'Kongre kararını 2-3 hafta önce alacaktık ancak Eskişehirspor'a zarar gelmesin diye almadık. Menemenspor maçı sonrası almak istiyorduk kongre kararını. Yönetimi iyi ayarlayabilseydik kongre kararı almazdık. Kararı aldığımız için pişman değilim. Biz yönetim olarak kimsenin parasını çalmadık, kulübün parasını çarçur etmedik' diyerek sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilisim