Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, 3 senfonik orkestra ve korodan oluşan 400 çocuk ile sahne aldı. Orkestraya ayrıca, ünlü viyola sanatçısı Efdal Altun da katıldı.
Atatürk Kültür Merkezi'ni dolduran izleyicilere harika bir konser veren çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çaldılar. Efdal Altun da çocuklarla beraber müzik mizah sentezli performansını sergiledi. Altun, müzik dedektifi göreviyle sahnede çocukların performanslarını eğlenceli bir hikayeyle değerlendirdi sonrasında da 'İki Elin Sesi Var' Çocuk Senfoni Orkestrası'na 'Müzik Dünyasına Giriş Belgesi' verdi.Altun'un geliştirdiği çocuklara yönelik müzik mizah projelerinin ilkini geçtiğimiz yıl İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirmişti. Türkiye'deki ikinci performansını da 'İki Elin Sesi Var' Çocuk Senfoni Orkestrasına özel hazırladığı içeriği ile gerçekleştirdi.
Konser sonunda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Türkiye, Eskişehir'in cumhuriyet kenti olma özelliğini bir kez daha anladı. Atatürk'ün yaratmış olduğu devrimleri, demokrasiyi, gazi parlamentoyu koruduğunuz için sonsuz minnetlerimi sunuyorum. Ne ekerseniz, onun karşılığını alıyorsunuz. Bu çocukların hepsi birer fidan. Bu çocuklar büyüdüğünde, hepsi birer Atatürk olacak' diye konuştu.
Viyola sanatçısı Efdal Altun ise, 'burada bu gece yaşadığım enerji ve atmosfer, onu çok çok daha katlayacağımız hissini verdi bana. Buradan tüm Türkiye'ye yayılacak, olağanüstü bir örnek' dedi.
Editör: TE Bilisim