Misyonu 'Eğitimde açıklık' olan ve dünya çapında Kitlesel Çevrimiçi Açık Dersler (Massive Open On-Line Courses, MOOCs) hareketi olarak 2008 yılında ortaya çıkan uluslararası projeyi Türkiye'ye kazandıran AÜ, bu sayede toplumun her kesimine yaşam boyu öğrenme sürecini destekliyor.
MEYVELERİNİ VERDİ
Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, projenin önemine değinerek, 'Dünya çevrimiçi eğitime önem veriyor. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığımız bu eğitim sistemini destekliyoruz' dedi. Çomaklı, AKADEMA ile mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak isteyenler için hazırlanan e-Sertifika programlarını başarıyla tamamlayan öğrencilere belgelerini verdiklerini kaydetti. AKADEMA'nın meyvelerini vermeye başladığını belirten Çomaklı, 'Hedefimiz her yaştan daha çok vatandaşımızın bu platformda eğitim görmesi ve yaşam boyu öğrenmenin öneminin kavranması. Başarı sağlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
ÇOK FAYDALI
Yaşlı Bakımı e-Sertifika Programını başarıyla tamamlayan ve Bursa'nın İznik ilçesinden Eskişehir'e gelerek belgesini alan Emine Yıldız da eğitim sürecinin, mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağladığını anlattı. Eğitim aldığı programı başarıyla bitirmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Yıldız, 'Çok faydalı bir eğitim oldu. Ben 10 yıllık bir anneyim, çocuklarımı büyüttüm ve yeniden okumaya karar verdim. Çok mutlu ve gururluyum. Daha önce Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Ön Lisans Programını tamamlamıştım. Ardından Yaşlı Bakımı e-Sertifika Programını bitirdim. İznik'te bir huzurevi inşa ediliyor. Aldığım bu e-Sertifika ile iş başvurusu yapmayı düşünüyorum' diye konuştu. AA
Editör: TE Bilisim