Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) tek listeyle gittiği 8. Olağan İl Kongresi Taşbaşı Kırmızı Salon'da gerçekleşti. Kongreye BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Ali Keser, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl ve birçok partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede konuşan BBP'nin yeni İl Başkanı Şaban Bozbal, partisini en iyi şekilde temsil etmek için gece gündüz çalışacağını söyledi.
ZAMLAR GERİ ALINSIN
Ekonomik krizden bahseden ve doğalgaz, elektrik ve akaryakıta yapılan zamların geri çekilmesi gerektiğini savunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Dış güçler ülkemizin üzerinde oyunlar oynamaya çalıştılar. Şimdilerde döviz düştü ama zamlar geri alınmadı. Doğalgaza, elektriğe ve akaryakıta yapılan zamlar geri alınmadıkça milletimiz rahatlamaz. Ekonomiyi düzeltmenin yolu ancak üretmekten geçer. Üreticiyi desteklememiz lazım' şeklinde konuştu.
İNANCIM TAM
Eskişehir'de yerel yönetimlerde değişikliğin şart olduğunun dile getiren Destici, 'Bize göre artık Eskişehir'de değişim şart. İnşallah bu değişim BBP kadrolarıyla yapılacak. Sadece Büyükşehir veya merkez iki ilçe değil tüm ilçelerde değişime ihtiyaç var. Milletimiz bugüne kadar hep aklıselim davranmıştır. Ve hep doğru karar vermiştir. Milletimizin tüm tartışmaların dışında kalarak yerel yöneticilerini kim gerçekten iyi hizmet etmişse, kimin iyi hizmet edeceğine inanmışsa a partisi, b partisi diye bakmadan milletimizin oyunu ona vereceğine inancım tamdır' dedi.
ŞAHLANIŞ SEÇİMİ
Yerel seçimlerin partisi için şahlanış ve zafer seçimleri olacağını söyleyen Destici, 'Biz BBP olarak hem yerel seçim hem genel seçim tecrübesi yüksek olan bir siyasi partiyiz. Bu seçimlerde de yine bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarımızla kendi amblemimizle yer alacağız. Bugün bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarımızla seçime katılmak ve inşallah önümüzdeki seçimleri de Büyük Birlik Partimiz için bir şahlanış ve zafer seçimlerine çevirme gayesiyle mücadele edeceğiz arkadaşlar' diye konuştu.
Yapılan seçimler sonucunda Şaban Bozbal, BBP'nin yeni il başkanı seçildi. Yönetim Kurulu Üyeleri: Nurettin Aktepe, Muhammed Ali Alptekin, Ersin Sarıkan, Hasan Sarıkan, Aliye Kocabaş, Ferit Destici, İsmet Pakol, Kasım Damlar, Mustafa Bulur, Rabia Kabakçı, Salih Arıkan, Tuncay Engiz, Recep Pehlivan, Zafer Harman. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim