AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan seçimlere ilişkin, Cumhur İttifakı'nın belediye meclis üyelerinin listesini ilçe seçim kurullarına teslim ettiklerini açıkladı. Tüm meclis üyelerinin ve tüm belediye başkan adaylarının Eskişehir için çok kıymetli olduğunu vurgulayan Çalışkan, 'Biz tüm adayların, tüm meclis üyelerinin şehrimiz için kıymetli, kendi içlerinde hem denge hem güç unsuru olan arkadaşlar olduğunu biliyor ve buna inanıyoruz. Dolayısıyla seçimi sadece kazanmak değil farklı sonuçlarla ve en üst düzeyde oy alarak kazanma hedefiyle listelerimizi hazırladık. Listelerde göreceksiniz ki, Cumhur İttifakı'ndan da arkadaşlarımızı dahil ettik. Cumhur İttifakı'nda MHP'li arkadaşlarımız da hem bölgelerinde hem şehrimizde tanınan, bilinen, sevilen ve ittifak adaylarımıza en üst düzey katkı sağlayacak arkadaşlarımız. Biz Cumhur İttifakı'nın belediye başkanlarıyla, belediye başkan adaylarıyla şehrimizde en iyi oyu alarak, şehrimizin bundan sonraki süreçte daha büyük projelerle, ufku daha geniş ve bir değişimin öncüsü olacağını, bir yenilenmenin, güçlü bir belediyeciliğin yapılacağına inancımız tam. Cumhur İttifakımızda yer alan başta MHP olmak üzere BBP'nin açıklamalarındaki destekten dolayı da teşekkür ediyorum' diye konuştu.
ENDİŞE EDİYORLAR
CHP'li belediye başkanlarının tanınmadığını söyleyen Çalışkan, 'Şöyle ki bu seçim sürecinde YSK'nın kararlarında bırakın belediye başkanının resimlerini sadece belediye başkanının yaptığı icraatların dahi bilbordlarda yayınlanması yasak olduğu halde CHP'li belediyelerimiz içinde bulundukları kritik ve zorlayıcı durumla ilişkin tüm mücadele unsurlarını kullanmak suretiyle, şehrin tamamını belediyenin imkanlarıyla, belediyenin hizmetlerine ilişkin tanıtımlarla geçiriyorlar. Bazı adaylarımız kendi tanınırlıklarından şüphe duyduklarından dolayı özellikle CHP'nin başkanlarından bahsediyorum, kendi resimlerini koyma zarureti içerisine giriyorlar. Bu şehirde kendi resminizi koyarak kutlama mesajları veriyorsanız, bu şehirde kendi resminizi koyarak icraatlarınızı anlatıyorsanız bilin ki siz bu şehirde tanınmıyorsunuz. Sizin tanınmıyor olmanıza rağmen bu kadar yoğun bir bilbord, megalayt tanıtıma ilişkin vermiş olduğunuz adaletsiz yarışın size değil, bizi mağdur etmiş olduğunuzdan dolayı bize yarayacak. Astığımız Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın bir tane resmine dahi tahammül edemeyenler seçimin sonucundan endişe edenlerdir' şeklinde konuştu.
TAMAMINI ALACAĞIZ
Belediyelerin tamamını alacaklarını belirten Çalışkan, 'Geliyoruz. Tamamını inşallah kazanacağız. Bundan endişemiz yok. Endişesi olanlar bugün bize bilbord vermeyenler, bugün bize megalayt vermeyenler, bugün bize hiçbir yerde afiş asma talebimize olumlu karşılık vermeyenlerdir. Onları öncelikle bu tavır ve davranışlardan kaynaklı şehirde adaletsiz bir seçim dönemi geçiriyor olmaktan dolayı kınıyorum. Kendisinin demokrasiye ve halkçılığa en fazla inandığını iddia eden belediye başkanları bugün halka ulaşmamızı engelliyorlar. Buna ilişkin gerekli girişimlerimizi yaptık ancak hala kanunsuzlukta direniyorlar. Biz geliyoruz. Seçimi en iyi şekilde alacağız' ifadelerini kullandı.
PROJELERİMİZ VAR
Şehre dair projeleri olduğundan söz eden Çalışkan, 'Bizim belki görsel anlamda evimizin salonu görsel anlamda iyi olabilir. Yapanlardan Allah razı olsun. Ama bize düşen odalar, yatak odası, çocuk odamız maalesef ki Erenköy, Huzur, Esentepe, Zincirlikuyu, Sazova, Fevzi Çakmak, 71 Evler bunlar bizim yaşadığımız mekanlar. Bunlar evimizin bize ait olduğu mekanları. Bu mekanların da iyi olacağı bir ufkumuz, projelerimiz var' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim