Nesine.com Eskişehir Basket, 19. Haftada Sakarya Büyükşehir Basket'i ağırlayacak. Kritik karşılaşma öncesi Koç Brad Greenberg önderliğinde yıldız oyuncular Yunus Emre Sonsırma, Özgün Önver, Sean Marshall ile basın sözcüsü Yavuz Tuna basın mensuplarıyla buluşarak önemli açıklamalarda bulundu.
En iyi yere ulaşacağız
Dev Adamlar, Türkiye Basketbol Ligi 19. Haftada oynanacak maç öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek kritik açıklamalarda bulundular. Nesine.com Eskişehir Basket basın sözcüsü Yavuz Tuna çok iyi bir takım olduklarını ve Dev Adamlar'ı Sakarya maçında en iyi şekilde göstermek istediklerini belirterek, 'Gerçekten çok iyi karakterli bir takımımız var. Teknik kadromuz aynı şekilde. Yönetim olarak Sinan Özeçoğlu başkanımız başkanlığında buna inanıyoruz biz. Gerçekten bu bir maraton. Bu maratonun sonunda en iyi yere ulaşmayı hedefliyoruz.' İfadelerini kullandı.
En büyük gücümüz taraftar
Tuna ayrıca taraftar desteğine de ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak, 'Bizim arkamızdaki en büyük gücümüz, arkamızdaki en önemli yapı aslında taraftar grubumuz. Eskişehir zaten insanıyla şehirdeki bilinçle istediğini her zaman elde etme noktasında önemli bir güce sahip. Biz bu gücü hafta sonu en iyi şekilde sahada göstermek istiyoruz. Takımımızla yönetimimizle spor basınımızla ve tabii ki en önemlisi taraftarımızla. Tüm Eskişehir'i cumartesi günü salonda görmek istiyoruz.' Dedi.
Es Es'e başarılar diledi
Nesine.com Eskişehir Basket'in koçu Brad Greenberg ise sözlerine Eskişehirspor'a cumartesi günü başarılar dileyerek başladı. Koç Greenberg, 'Eskişehirspor'a bu hafta sonundaki maçında başarılar diliyorum. İki kulvarda da önemli bir şey yürütüyoruz. Ümit ediyorum ki bu cumartesi günü her şey istediğimiz gibi olacak. Çok önemli bir maç bizim için. Bizim için önemli bir hafta. Bütün oyuncularımız gayet iyi durumdadır. Takımımız elinden gelen her şeyi yapacaktır. Çok iyi hafta geçirdik oyuncular iyi idman yaptı.' Şeklinde konuştu.
Taraftarımız motive ediyor
Greenberg ayrıca taraftar desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, 'Şehir kenetlenmiş durumda herkes bize destek oluyor. Bana soracak olursanız takımımız gayet iyi durumda. Burada önemli olan biz ciddi bir şekilde sahaya çıkıp iyi bir takım göstereceğiz. Şehir olarak bizim gurur duyacağımız bir takıma sahip olduğumuzu bu maçta göstereceğiz. Cumartesi üniversite başta olmak üzere tüm taraftarlarımızı oraya bekliyoruz çünkü bizim için gerçekten motive edici bizi harekete geçirici bir süreç. O yüzden herkesi orada görmek bizim için çok önemli.' İfadelerini kullandı.
Elimdeki oyunculara bakarım
Koç Greenberg transferler ile ilgili 'Biz tabi ki takımımıza oyuncularımıza çok güveniyoruz. Böyle hayali transferlerle yada olmayacak transferlerle kafamızda bir şey üretmek yerine elimizdeki iyi oyuncularla en iyiyi başarmaya çalışıyoruz. Ben soyunma odasındaki 13 oyuncuma bakarım. Elimdeki oyuncuları en iyi şekilde değerlendirmek önemlidir. Çok değişikliği sevmiyorum. Önemli olan bu yola çıktığımız insanlarla en iyi şekilde ligi bitirmek.' Dedi.
Bandırma kazaydı
Dev Adamlar'ın kaptanı Özgün Önver, Bandırma maçında kazaya uğradıklarını belirterek taraftarın desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Önver 'Sakarya maçı için hazırlanıyoruz şu an. Hatta arada ufak bir kazamız oldu Bandırma gibi. Ben arkadaşlarımla da konuştum. Bandırma maçındaki kazayı ileriye konsantre olmakta buldum. Arkadaşlarıma da bu şekilde söyledim. Koçumuzla çok iyi antrenman yapıyoruz. Herkes Sakarya'yı kazanmak istiyor hepimizde Eskişehir ve Sakarya'nın mücadelesinin öneminin farkındayız. Taraftarımız da salonu doldurursa çok iyi olacak. ' dedi.
Bu maçı kazanacağız
Nesine.com Eskişehir Basket'in yıldız oyuncularından Yunus Emre Sonsırma, taraftara her zaman ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, 'Bizim için çok önemli bir maç. Kendimizi test etmemiz ve ileride nasıl olacağımızı görmemiz için Taraftarımızı da bu maçta bize destek olmaları için salona bekliyoruz. Doldurmalarını istiyoruz salonu. Onlara her zaman ihtiyacımız var. Ben iyi şekilde hazırlandığımızı ve bu sürecin en iyi şekilde noktalanacağını düşünüyorum. Maçı kazanmak için çıkacağız ve kazanacağız da. ' şeklinde konuştu.
Yenilgiler ders oldu
Başarılı skorer Sean Marshall ilk maçta Sakarya'ya kötü yenildiklerini belirterek bu maça çok iyi hazırlandıklarını vurguladı. Marshall 'Sakarya bizi ilk maçta çok kötü yenmişti. İlk maçtan bunu çok net hatırlıyorum. Afyon ve Bandırmaya da kaybettik. Bunlar bizim daha iyi performans sergilememiz için bir ders oldu. Bu maça takım halinde çok iyi hazırlandık. Bizim için çok önemli bir maç. Ligin en iyi takımlarından biri Sakarya ama biz de ligin en iyi takımıyız. Taraftarlarımızın bizi yalnız bırakmayacağından eminiz. Onların desteği bizim için çok önemli. Salonda onların desteğiyle çok iyi olacağımıza inanıyorum. Bizim için çok önemli bir maç olacak bu.' dedi.
Maç için servis kaldırılacak
Öte yandan Nesine.com Eskişehir Basket basın sözcüsü Yavuz Tuna, Cumartesi günü oynanacak olan Eskişehirspor-Balıkesirspor karşılaşmasından ötürü taraftarın Nesine.com Eskişehir Basket maçına da yetişebilmeleri için Espark önünden kaldırılacak otobüslerin yanı sıra Eskişehirspor maçı çıkışında Yeni Atatürk Stadyumu'ndan da servis kaldırılacağını belirtti. Ayrıca maç günü Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü Besyo Spor Salonuna girecek ilk 1000 taraftara yine forma hediye edileceğini ifade etti. Yavuz Tuna Cumartesi günü salonda maç öncesinde ve maç aralarında Nesine.com'un tertiplediği özel şov ve eğlencelerin yapılacağını vurguladı.


Editör: TE Bilisim