Okulların toplantı salonlarından yapılan etkinliklerde, Gıda Mühendisi Özlem Ekim ve Mesut Yeğin ile Ziraat Mühendisi Arzu Olcay Balta, öğrencilere 'Dünya Gıda Günü' konulu sunum yaptı.

Uzmanlar, 2013 Dünya Gıda Günü temasının, 'Gıda Güvencesi ve Beslenme için Sürdürülebilir Gıda Sistemleri' olarak belirlendiğini kaydetti. Yetersiz ve dengesiz beslenmenin nedenleri arasında çocuklar ve yetişkinlerin güvenilir olmayan gıda seçimlerinin olduğunu anlatan uzmanlar, 'Güvenilir olmayan gıda tüketimi özellikle çocuklar, yaşlılar ve hamileler gibi bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ciddi tehlikeler oluşturabilmektedir. Sağlıklı beslenme hem kalite hem de miktar olarak dengeli beslenmedir. Tüm dünyada beslenme uzmanlarının ilk tavsiyesi 'Çeşitli gıdalar yiyiniz' şeklindedir. Bu basit slogan aslında besin kalitesinin sağlanmasına yönelik en temel ilkeyi ifade etmektedir. Güvenilir gıdaya ulaşmada yapılan denetimler kadar tüketicilerin üzerine düşen görevleri yapmaları da oldukça önemlidir. Tüketicilerin satın alacakları gıdalarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kayıt/onay belgesi veya gıda sicili numaralarını aramaları, son tüketim tarihinin geçmemiş olmasına dikkat etmeleri, açıkta satışa sunulan ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyen, bombaj ve sızıntı yapmış ambalajlı gıdaları satın almamaları gerekmektedir' şeklinde uyarılarda bulundu.

Editör: TE Bilisim