5'i yabancı olmak üzere 10 sanatçının katıldığı sempozyum sürerken, sanatçıların eserleri de şekillenmeye başladı. Eti eski fabrika alanında düzenlenen sempozyumda birbirleri ile sürekli fikir alışverişinde bulunarak tecrübelerini paylaşan sanatçılar, Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği sempozyumun dünyaya örnek olduğu görüşünde hemfikir. Sanatçılar ayrıca bu kadar büyük bir organizasyonun 13'üncü kez düzenlenebiliyor olmasını da büyük bir başarı olarak nitelendiriyor.
Sempozyuma ilişkin değerlendirmelerde bulunan sanatçılardan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Başkanı Yasemin Yarol, 13. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'na katılmış olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
ŞEHRE KATKISI VAR
'Uzaktan izleyip içinde olmayı çok arzu ettiğim bir etkinlikti' diyen Yarol, 'Sempozyumun gerek sanatçılara, gerek öğrencilere gerekse de kente çok büyük katkılarının olduğunu düşünüyorum. Eskişehir'e getirdiği kent belleğinin dışında en önemli faydasının ise ülke içindeki okullarda öğrenim gören öğrencilere eğitim olanağı sağlamasıdır. Çünkü öğrencilerimiz hem iletişim olanağı yakalıyor hem de farklı ulusal ve uluslararası sanatçıların çalışma tempolarını, çalışma biçimlerini tecrübe etme fırsatı yakalıyor. O yüzden hem Türkiye için hem de Türkiye dışındaki pek çok ülke için bunun çok önemli ve büyük bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese hem kendi adıma hem de buraya yıllardır katılan öğrencilerim adına çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı. HM

Editör: TE Bilisim