Seçim öncesinde durgun olan ikinci el araç satışları, seçimin ardından da devam ediyor. Hükümetin kurulmaması, döviz ve altın fiyatlarının yükselmesini neden gösteren esnaf, vatandaşların paralarının araçlara yatırmadıklarını ifade ediyor.

Eskişehir Oto Center Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urçar, seçimden önce de satışlarında bir durgunluk olduğunu belirterek, 'Bayrama doğru satışlar açılır mı, açılmaz mı bilemiyoruz. Hükümet sisteme oturur ise bizim işlerimizin de açılacağını düşünüyorum. Bu belirsizlik yüzünden piyasada durgunluk var. Herkes parasını nereye yatıracağını şaşırdı. Onun için piyasaların nasıl bir seyir alacağını kestiremiyoruz' diye konuştu.

'ARAÇ FİYATLARI NORMALİNDEN YÜKSEK'

İkinci el araç fiyatlarının normalinden yüksek olduğuna dikkat çeken Urçar, 'Sıfır araç fiyatları Euro'nun yükselmesinden dolayı artış gösterdi. Fiyatlar yükseldikçe mutlaka bu bize de yansıyacaktır. Bu durgunluğun üzerine bir de fiyatların yükselmesi bizim için ne kadar etkili olacak. Ne kadar zarar verecek bunu bilemiyorum. Ama geçen günlere bakarsak, piyasanın daha da oturacağını tahmin ediyorum' dedi.(İHA)

Editör: TE Bilisim