Kadınlar günü kutlama etkinliğine; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir İl Başkanı Oğuz Sever, Eskişehir Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Ayhan Uçkun, Eskişehir Ülkücü İşçiler Derneği Kadın Kolları Başkanı Safiye Aşıcıel ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Sadiye Aşıcıel, kadınların güçlenmesinde ve ilerlemesinde en etkin yolun eğitim olduğunu söyledi. Başkan Aşıcı, 'Kadının birey olarak kişiliğini kazanması; ilmi, ahlaki, sosyal, ekonomik yaşamda, erkeğin ortağı ve destekleyicisi olur. 8 Mart Dünya Kadınlar günümüz tüm dünya kadınlarımıza kutlu olsun' dedi.
MHP Eskişehir İl Başkanı Oğuz Sever ise yaptığı konuşmada kadınların önemine dikkat çekerek, 'Bundan 2 bin, 3 bin yıl önce, Orta Asya'nın bozkırlarında Uygur, Göktürk ve Hun devleti kadının oğluna ve eşine verdiği destek ile kuruldu. Kadın evini çekip çevirdi, çocuklarına ekmek verdi. Erkekte gitti ve yiğitçe savaştı. Türk kadını bugüne kadar, bizde bir Türk geleneğinin oluşmasına vesile oldu' diye konuştu.
Etkinlik, müzik eşliğinde kadınların oynaması ile son buldu. (İHA)
Editör: TE Bilisim