Kurban kesimi için bıçakları seçerken yapılan bir yanlışlık, hayvanlara büyük acı yaşatırken, kesicilerin de büyük kazalarla karşılaşmalarına sebep olabileceği belirtiliyor. Kurban kesiminde kullanılan bıçakların özellikleriyle ilgili konuşan Kasap Ferhat Çülük, 'Kullanılan bıçaklar öncelikle keskin bir bıçak olmalı. Ekmek bıçağı ile kurbanlık kesilemez. Hayvanlar için kasapların kullandığı bıçaklar olmalı. Evde kullanılan her bıçakla hayvan kesmeye kalkınca hayvanlara çok büyük zarar vermiş oluruz. Çünkü o bıçaklarla sadece hayvanın derisine kadar kesilebilir. Ancak hayvanda kesilmesi gereken 3-4 tane damar var. Normal bıçaklar bu damarlara ulaşıp bulamayabilir. Kurbanlık kesilirken biz her sene yeni bıçak alınmasını öneriyoruz' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim