Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Anemon Otel'de düzenlenen toplantıda engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi. Toplantıya Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç katıldı. Engelli bireylerle tek tek ilgilenen ve taleplerini not alan Bakan Selçuk, Açık Su Yüzme Dünya Şampiyonası'nın sırt üstü yarışlarında altın, 50 metre kelebek stilinde de bronz madalya kazanan Eskişehirli 15 yaşındaki Sümeyye Boyacı ile yan yana oturdu ve sık sık sohbet etti.
DESTEĞİMİZ ARTIYOR
'Hükümetimizce son yıllarda engelli vatandaşlarımıza yönelik birçok destek artarak devam etmektedir' diyen Vali Çakacak, 'Sosyal devlet olma anlamında dünyanın en önce gelen ülkelerinden olan Türkiye Cumhuriyeti, engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda örnek gösterilecek bir konuma ulaşmış, engelli vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde büyük ilerlemeler sağlanmıştır' diye konuştu.
YANINIZDA OLACAĞIZ
Gittikleri her yerde büyük bir teveccüh ile karşılaştıklarını ifade eden Bakan Selçuk, 'Bizim siyaset ve yönetim anlayışımızın temelinde insan var. Çünkü biz yaratılanı sevdik, yaratandan ötürü. Milletimize hizmetkar olmak, milletimizle hemhal olmak için çalışıyoruz. Sosyal yardım ve sosyal hizmet programlarımızdan ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızın yararlanması için gayret gösteriyoruz. Bugün, burada en çok dayanışma içerisinde olduğumuz engelli kardeşlerim ve değerli aileleriyle birlikte olmak benim için ayrı bir sevinç kaynağı. AK Parti Hükümetlerimiz olarak eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sizlere hizmet etmek, sizlere hizmetkar olmak inanın gurur vesilesi' ifadelerini kullandı.
ROL MODEL OLUYORUZ
Bakan Selçuk, 'Hamdolsun, ülkemiz bugün, engelli kardeşlerimizin hayat standardının yükseltilmesi ve geleceklerinin garanti altına alınması bakımından tüm dünyaya rol model olabilecek bir konuma ulaştı. Tabi bu politikaları hayata geçirirken, güçlü bir zemin üzerinde ilerlememiz gerekiyordu. İşe, 2005'te Engelliler Kanunu ile hukuki altyapıyı güçlendirerek başladık. 2005 yılında yayımlanan Engelliler Kanunu ve alt düzenlemeleriyle Türkiye'de ilk kez 1500 maddelik engelliler hukukunu oluşturduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde, 2007 yılında Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesini imzalayan ilk ülkelerin arasında yer aldık' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim