Porsuk Çayında yapılan turlar yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Şehrin ekonomisine önemli ölçüde katkısı bulunan çayda ise yıl boyunca devam eden tekne ve gondol turlarında 12 ayda yaklaşık 200 bin misafir ağırlanıyor. Turistler genelde Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Eskişehir'de gondol keyfi yapmayı tercih ediyor.

BİNMEDEN GİTMİYORLAR
Turlar hakkında bilgi veren tekne kaptanı Engin Ülkü, tekne turlarının kişi başı 7,5 lira, 4 kişilik gondol turlarının ise 40 lira olduğunu söyleyerek, 'Memleketimize gelen turistler, tekne veya gondolla gezmeden kesinlikle buradan gitmiyorlar' ifadelerini kullandı. Ülkü, turlarla taşınan turist sayısının artışına da değinerek, 'Sezon farkı kalmadı. Sezonda 3-4 ay çalışırdık, diğer aylarda seyrek olurdu, ama artık öyle bir hale geldik ki son 2 senedir Eskişehir'e muazzam bir yüklenme var. Senede hemen hemen tekne ve gondolların taşıdığı insan sayısı 200 binlere vurdu. Neredeyse bütün illerden Eskişehir'e bir akım var. Tabi sırf tekne değil, müzeler, parklar olsun. Eskişehir, eskiden bir günde gezilirdi ama artık yatılı turist var. Eskişehir'i 3-4 günde ancak gezilebiliyor' diye konuştu.

YABANCI TURİST FAZLA
Eskişehir'in son iki yılda turizm açısından talebin fazla olduğuna değinen gondolist İsmail Korkmaz ise, 'Günde ortalama bir gondolumuz 30 tur atıyor. 4 gondolumuz şu anda faal durumda. 2 seneden beri Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında fazla bir talep var. Eskişehir'de, turizm açısından iki senedir güzel bir artış oldu. Daha çok yerli turist geliyor ama yabancı turistler de fazla. Arap kökenli turistlerimiz çok fazla. Katar'dan bu sene çok fazla turist aldık. İstanbul'dan çok fazla talep var' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim