Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanlığı Yardımcısı Kadir Ateş, partinin haftalık değerlendirme toplantısında Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) İl Temsilcisi Süleyman Yamak ile bir araya geldi. Ateş, konuşmasında çalışan emeklilere ikramiye verilmemesi ve adil bir emeklilik düzenlemesi sağlanmadığına yönelik eleştirilerde bulundu.

'ADALETSİZLİK'

EYT düzenlemesindeki adaletsizliğe dikkat çeken Ateş, 'Bilindiği üzere 3 Mart 2023 tarihinde yeniden düzenlenen EYT yasası, tüm çalışanlar için adil bir emeklilik düzenlemesi sağlayamadı. Her kesimi memnun etme şöyle dursun tam tersine bir sürü hak mağduriyetleri oluşturdu. Basında 2000'liler olarak anılan 8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe başlayanlar örgütlü bir mücadele içine girdiler. Böylece kısa adı EMADDER kurdular. Mücadelelerinin merkezine de adalet arayışını koydular. Dertleri EYT kapsamına alınıp emekli olmak da değil üstelik. 1 gün, 1ay, 1 veya bir kaç yıl işe geç başlanmış olması nedeniyle, akranlarının benzer ve hatta: daha fazla prim günüyle emekliliğe ulaşmalarıyla, kendilerinin 2.sınıf vatandaş olarak hissetmelerini sağlayan adaletsizlik' diye konuştu.

'EMEKLİ, GEÇİNEMEDİĞİNDEN ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIYOR'

Emeklilerin mağdur edildiğini kaydeden Kadir Ateş, 'Saadet Partisi olarak çalışma hayatında iş barışını ortadan kaldıran ve emekçilere mezarda emekliliği reva gören, emeklilerin de fazlasıyla mağdur edildiği bu haksızlıklara karşı milyonların sesi olacağız. Adında adalet olmasına rağmen adaleti neredeyse tüm kurum ve uygulamalardan kaldıran AK Parti hükümeti yaptıkları hataları biran evvel düzeltsin. İnsanımız kendilerine bir kez daha inanıp yetki verdi. Daha bu ay emekliye verilen 5 bin TL ikramiyede bile, tüm emekliye vermeyerek adil olmayan bir uygulamaya imza attılar. Çalışan emekli kendisine ödenen aylık ile geçinemediğinden çalışmak zorunda kalıyor. Ne demek çalışan emekliye ikramiye vermemek' ifadelerini kullandı.

Haber: Abdullah Güçlü

Editör: TE Bilisim