Sonhaber Gazetesi'nden Aytaç Ersoy'un haberine göre;

TFF 3. Lig 2. Grup’ta sezonu 6’ncı sırada tamamlayan ve Play-Off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi, bu akşam 20.00’de Karşıyaka ile İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda karşılaşacak. Tek maç üzerinden oynanacak karşılaşma, uzayabilir ve penaltılara da kalabilir. Tarihinin şu ana kadarki en önemli sınavına iyi hazırlanan Engin Çalışır’ın talebeleri, kazanıp adını 2. Tura yazdırmak istiyor.

Takımda hava gayet iyi

Anadolu Üniversitesi’nde Teknik Direktör Engin Çalışır idaresinde Karşıyaka maçının hazırlıklarını tamamladı. Anadolu Üniversitesi Sahası’nda hafta boyu yapılan antrenmanlarda takımdaki hava gayet iyiyi. Pazartesi akşamı yapılan antrenmanı Anadolu Üniversitesi Rektörü Fuat Erdal ve Kulüp Başkanı Galip Özsarı ziyaret etti. Ayrıca Anadolu Üniversitesi’nin taraftarı da antrenmanda takıma moral verdi. Temsilcimiz kritik maça her anlamda hazır.

Denge söz konusu

Anadolu Üniversitesi ile Karşıyaka arasında bugüne kadar 2 resmi maç oynandı. Ligin ilk devresinde Eskişehir’de oynanan maçta ilk devreyi 2-1 geride kapatan Anadolu, uzatma dakikalarında bulduğu golle maçı 3-2 kazandı. Maçta temsilcimiz adına golleri Onur Garip ve Umut Akpınar (2) attı. İkinci devre İzmir’de oynanan maçta ise oyun anlamında denge hakimdi. Ancak maçın son saniyelerinde futbol şansı temsilcimizin yanında değildi. 90+7’de Karşıyaka penaltı kazandı ve bulduğu golle maçı 1-0 kazandı. İki takım da birer kez birbirine üstünlük sağladı. 

Evinde 2 kez kaybetti

Anadolu’nun rakibi Karşıyaka bu sezon ligde evinde 14 maça çıktı. 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan İzmir ekibi, 28 gol atıp 11 gol yedi ve 30 puan topladı. Elazığspor ve Batman Petrolspor’dan sonra iç sahada en fazla puanı toplayan Karşıyaka, Turgutluspor ve Batman’a kaybetti. Deneyimli teknik adam Erkan Sözeri’nin çalıştırdığı İzmir ekibinde dikkat edilmesi gereken isimler var. Enes Nalbantoğlu 25 maçta 13 gol, Fatih Taşdelen 25 maç 11 gol, Yasin Ozan 19 maç 9 gol atarak dikkatleri üzerine çekiyor. İzmir ekibi iç sahada taraftarıyla baskı kurabilen bir takım. 

Hakem Kocaeli’nden

3. Lig Play-Off’larında ilk tur maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Buna göre Karşıyaka-Anadolu Üniversitesi maçını A Klasman hakemi Ömer Tolga Güldibi yönetecek. Cem Özbay ve Onur Gülter maçın yan hakemleri olacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Enver Aydın. Ömer Tolga Güldibi 1. Lig’de düdük çalarken, zaman zaman Süper Lig’de dördüncü hakemlik yapan tecrübeli bir hakem. 

Sekiz maç oynayacak

TFF 3. Lig’de Play-Off heyecanı başlıyor. 4 grupta toplam 16 takım bugün sahaya çıkacak. Gruplarını 3,4,5 ve 6’ncı sıralarda bitiren takımlar 3-6 ve 4-5 şeklinde eşleşti. Ligi 3’üncü ve 4’üncü sırada bitiren ekiplerin saha avantajı var. Anadolu Üniversitesi 6’ncı sırada bitirdi, rakibi Karşıyaka ise ligi 3’üncü noktaladı. Bu yüzden tek maç üzerinden oynanacak turda ev sahibi Karşıyaka. Bugün saat 16.00’da 5 maç, saat 20.00’de ise 3 maç oynanacak. 

 

1.Tur Maçları

2 Mayıs Perşembe

1. Grup

16.00   Ayvalıkgücü Bld-Edirnespor

20.00   52 Orduspor FK-İnegöl Kafkas

2. Grup

16.00   Turgutluspor-Efeler 09

20.00   Karşıyaka-Anadolu Üniversitesi

Eskişehir'de kaza yapan tır trafiği kapattı Eskişehir'de kaza yapan tır trafiği kapattı

3. Grup

16.00   Silivrispor-Belediye Kütahyaspor

20.00   Bornova 1877-Kuşadasıspor

4. Grup

16.00   Muş 1984-Bursa Yıldırım

16.00   Tokat Belediye- Alanya Kestelspor

Play-Off statüsü nasıl?

Tek maç üzerinden oynanacak 1. Tur’da kazanan takımlar 2. Tura yükselecek. 2. Tur’da Turgutlu-Efeler galibi ile Karşıyaka-Anadolu maçının galibi çift maçta karşılaşacak. Bu turun kazananı 3. Tur’da ligi ikinci bitiren Elazığspor ile çift maçta kozlarını paylaşacak. Bu turun kazananı adını final turuna yazdıracak. Final turunda 3. Lig’de yer alan 4 gruptan 4 takım yer alacak. 1. Grup ile 2. Grup, 3. Grup ile 4. Grup finalistleri tek maç üzerinden karşılaşacak. Kazanan 2 takım adını 2. Lige yazdıracak. 

3. Lig'de play-off sistemi

Türkiye'de 3. Lig'de 2023-2024 sezonunda toplam 4 grup yer alıyor. Gruplarını normal sezonda 1. sırada tamamlayan takımlar, adını doğrudan 2. Lig'e yazdırmış olacak.

Sezon sonunda gruplarında 2., 3., 4., 5. ve 6. sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig’e yükselecek son 2 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak. Play Off müsabakaları grup içi eşleşmeler ve final müsabakalarından oluşur.

Grup içi play off müsabakaları 3 tur şeklinde oynanır. Her grupta, 2. sırayı alan takımlar
doğrudan 3. tura yükselir.

1. turda kendi gruplarında 3. sırayı alan takımlar ile 6. sırayı alan takımlar, 4. sırayı alan takımlar ile 5. sırayı alan takımlar eşleşir. Eşleşmeler tek maç eleme usulüne göre, 3. ve 4. sıraları alan takımların sahasında oynanır.

2. tur müsabakaları her iki grupta 1. turdan gelen takımlar arasında, çift maç eleme usulüne göre ve ilk maç ligi daha alt sırada bitiren takımların sahasında olacak şekilde oynanır. 2. Tur müsabakaları sonunda tur atlayan takımlar, 3. Tura yükselir.

3. tur müsabakaları, ligi 2. sırada bitiren takımlar ile 2. turdan gelen takımlar arasında ve ilk maç 2. turdan gelen takımların sahasında olacak şekilde çift maç eleme usulüne göre oynanır. 3. tur müsabakalarını kazanan takımlar tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan Final müsabakasını oynamaya hak kazanır.

Play Off Müsabakalarında iki maç sonunda, galibiyet veya beraberlik sayılarının eşit olması halinde, toplamda daha fazla gol atan takım tur atlar. Atılan gollerin eşit olması halinde ise, ikinci müsabaka sonunda on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır.
Uzatma devrelerinde de eşitliğin bozulmaması durumunda, kazanan takım penaltı vuruşları sonucunda belirlenir.

Final müsabakaları, grup içi play off müsabakaları sonucunda başarılı olan her gruptan 1 takım olmak üzere toplam 4 takım arasında TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahalarda tek maç eleme usulüne göre oynanır. Final müsabakalarında 1. Grup ile 2. Grup; 3. Grup ile 4. Grup eşleşir. Final müsabakalarının normal süresi berabere sonuçlandığı takdirde, on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devresinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı vuruşları sonucunda belirlenir. Final müsabakalarını kazanan 2 takım TFF 2. Lige yükselir.

Editör: Volkan Kılınç