Açılış konuşmasını yapan Yılmaz Büyükerşen, Ressam Bedri Baykam'ın çok şanslı olduğuna dikkat çekti. Başkan Büyükerşen, Baykam'ın Amerika dahil bütün ülkelerde sergi açtığını, ekol ve çoğu kitaba konu olduğunu belirterek 'Bedri'nin sanat tarihinde çok ayrı yeri olduğunu düşünüyorum bizi hiç kırmadı bütün eserlerini getirdi. Katıksız Atatürkçü'dür, katıksız cumhuriyetçidir, katıksız laiktir. Hepimizin gurur duyması gereken evladımızdır' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ederek sözlerine başlayan Bedri Baykam şöyle konuştu: ' Yılmaz Büyükerşen belediyecilik konusunda bir efsane yaratmış bir insan. Anadolu'nun kalbindeki bu demokrat ve güzel aydın şehre, Eskişehir'e gittikçe daha değişen bir çehre kazandırdı. Çağdaş bir yaşam kazandırdı. Eskişehir her gün kültür açısından, şehircilik açısından gittikçe değişen ve Türkiye'ye örnek olan bir kent oldu.'

Serginin değişik dönemlerde yaptığı işleri bir araya getirdiğini ifade eden Baykam, 'Gerek son yaptığım tarihin röntgencisi, gerek 4 boyutlu örneklerini gördüğünüz işler, gerek bu siyasi içim parçalanıyor serisi, yaşadığımız meşhur süreç hakkında 3-4 yıl önce yaptığım sergiden yani farklı dönemlerden işler görün istedim' şeklinde konuştu.

Toplam 31 eserin bulunduğu serginin 18 Nisan 2014 tarihine kadar açık olduğu bildirildi.(Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim