Dev akaryakıt şirketi Shell, elektrikli araç cihazlarına olan talebi karşılamak amacıyla önümüzdeki 2 yıl içerisinde 500 perakende satış noktasının kapatılacağını duyurdu. 

Teknolojik atıklar geri dönüşüm ile giysiye dönüştü Teknolojik atıklar geri dönüşüm ile giysiye dönüştü

Müşterilerin ihtiyaçlarındaki değişimi göz önüne alan Shell, uyum sağlamak amacıyla perakende ağının genişletilmiş şarj ve kolaylık hizmetleriyle güçlendirileceğini söyledi. 2024 ve 2025 yıllarında her yıl yaklaşık 500 tesis satma planı olduklarını duyuran Shell toplamda 1000 şubesini kapatacak.

Londra merkezli şirket, elektrikli araçların şarj ihtiyacını karşılanması amacıyla kamuya açık şarj cihazlarını arttırmaya odaklanacaklarını duyurdu. Bu sayının mevcut 54.000'den 10 yıl içerisinde 200 bine çıkartmayı amaçlayan şirket Çin ve Avrupa'da talebin hızla arttığını belirterek bu bölgelerde şarj istasyonlarının yaygınlaştırılacağını açıkladı.

TÜRKİYE'DE BİNDEN FAZLA ESKİŞEHİR'DE İSE 13 ŞUBESİ BULUNUYOR

Türkiye'de 1150, Eskişehir'de ise 13 şubesi bulunan Shell yeni kararı ile birlikte değişime gidiyor. Şer ürünlerinin bir çoğunu ulaşım sektöründe kullanırken satılan ürünlerin %20'sinin yanmayan yağlayıcılar ile birlikte kimyasal gibi enerji dışı maddelerden oluştuğu düşünülüyor.

Muhabir: Merthan Süalp