Toplantıya CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İl Başkanı Talat Yalaz, Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, CHP ilçe başkanları, yönetimleri ve partililer katıldı.

Eskişehir'de pes dedirten görüntü: Kül tablasına çevirdiler! Eskişehir'de pes dedirten görüntü: Kül tablasına çevirdiler!

VATANDAŞIN DERDİNE DERMAN OLACAĞIZ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Talat Yalaz, CHP’nin yerel seçimleri tüm Türkiye’de ve Eskişehir’de başarıyla atlattığını söyledi. Asıl işlerinin şimdi başladığını belirten Yalaz, “Partimiz bugün Türkiye’nin birinci partisidir. Bunun üzerimize yüklediği coşku kadar sorumluluğun da farkındayız. Eskişehir’in caddeleri ve sokakları bizleri bekliyor. Bu seçimlerde halkımıza umut olan partimiz genel seçimlerde halkımızın derdine derman olacaktır. Hep birlikte halkımızla birlikte iktidara yürüyoruz. Terimizin damladığı bir tek sokak bırakmayacağız ve mutlaka ama mutlaka kazanacağız. 31 Mart itibariyle yatağa aç giren çocukların, işten eve gelip bomboş bakışlarla çocuklarına bakan geçim derdinden yüzü gülmeyen babaların, çocuklarının geleceğini değil çocuklarının karınlarını nasıl doyuracağını düşünen anaların, sefalet ücretine mahkum edilen emeklilerin, insanca yaşaması çok görülen emekçilerin tek umudu Cumhuriyet Halk Partisidir ve bizler de bunun farkındayız ve gereğini yapacağız. Bir seçim biter bir seçim başlar. Bunu kazandık sonrakini de kazanacağız” dedi. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin 52’nci yılı olduğunu hatırlatan Yalaz, Nazım Hikmet Ran’ın “Delikanlım” şiirini okudu.

Muhabir: Eray Çankaya