Binlerce asgari ücretli ve emeklileri yakından ilgilendiren Temmuz ayı ara zammıyla ilgili açıklama yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesindeki açıklamalarına göre Temmuz ayında asgari ücrete ara zam gelmeyecek. Biz de vatandaşa bu açıklamayı nasıl değerlendirdiklerini sorduk. İşte vatandaşın cevabı…

GEÇİNEMEDİĞİMİZ İÇİN AYRI YAŞIYORUZ

Hayvanseverlerden yerel yönetimlere ’yetersiz hizmet’ tepkisi Hayvanseverlerden yerel yönetimlere ’yetersiz hizmet’ tepkisi

KADRİYE ATALAN: Bence zam yapılmalıydı, bu devirde geçim çok zor. Benim eşim mesela sırf iş için başka şehre gitti ben çocuğumla burada kaldım. Geçinemediğimiz için ayrı yaşamak zorunda kaldık. Genç ve evli bir çiftiz ama birlikte yaşayamıyoruz, ayda bir kez görebiliyorum.

EZİLEN EMEKLİ OLDU

ERTUĞRUL KAYA: Bence doğru bir karar. Zaten asgari ücrete, memura fazla bir zam yapıldı bu nedenle de piyasalar allak bullak oldu. Piyasanın altında ezilen de emekli oldu. Aradaki makas çok açıldı bu yüzden de problemler çıktı. İşveren de gelen zamlar karşısında işçi çıkarmaya başlıyor daha da zor bir duruma giriliyor.

İNSANLAR AÇ GEZİYOR

RECEP ÇİFTÇİ: İnsanlar aç geziyor, enflasyon çok yüksek. Asgari ücret 17 bin ev kiraları 10-15 bin ne yapacak bu insanlar? Çocuk okutan vatandaşlar var, insanlar zor şartlarda. Bence zam yapılmalıydı ama yine kararı onlar veriyor.

DOĞRU KARAR

MURAT DAĞ: Bence doğru bir karar. Enflasyon yüksek evet ama bizim bazı vatandaşlarımız da fırsatçılık seviyesinde zam yapabiliyor. Bu zamlar da vatandaşı zor durumda bırakıyor. Yani maliyetler arttığı için zam yapanları kastetmiyorum ama bence zam yapılmaması iyi olmuş.

KİMSE MEMNUN DEĞİL

MERTOL MUTLU: İnsanlar zaten zor geçiniyor. Emekli için zaten söylenecek bir şey kalmadı. Asgari ücretli de çok zor geçiniyor. Ara zam gerekliydi. Ücretler yetersiz. Asgari ücrete en az yüzde 30 zam gelmeliydi. Kimse durumdan memnun değil. Evi olmayan kirasını ödeyemeyecek duruma geldi.

2 ÇOCUK GİYDİRMEK 5 BİN TL

CEMİLE BOZDEMİR: Bence zam yapılmalıydı, herkes zor geçiniyor. Evi kira olan, çocuğu olan çok zorlanıyor. Çarşıya geliyoruz ama gezip dönüyoruz. Benim eşim asgari ücretle çalışıyor. 2 çocuğum var adam akıllı giydirmeye kalksan en az 5 bin gidiyor zaten.

Kaynak: Sümeyra Balcı