Trabzonspor zaferi ardından yeniden adından övgüyle söz ettiren Ertuğrul Sağlam oluşan bu olumlu atmosferi iyi bir şekilde değerlendirerek sezonun ilk yarısın son karşılaşmasında Gaziantepspor karşısında da galibiyet alarak takımını üst sıralara tırmandırmayı hedefliyor.

Sivas maçı ile ipler gerilmişti

Ligin 9 haftasında Sivas deplasmanında alınan 1-1'lik skor sonrasında taraftarların protestolarına sert şekilde tepki veren Sağlam'ın bu maçın ardından istifa edeceği belirtilirken, Sağlam'ın soyunma odasında ikna edilmesi ardından Eskişehirspor büyük bir krizin önüne geçilmişti. Bu maçın ardından oynanan Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında alınan galibiyet ise Sağlam'ı rahatlatan kritik bir mücadele olmuştu. Bu maçın ardından Oynanan Fenerbahçe karşılaşması ise skorundan ziyade Eskişehirspor'un oyun olarak gösterdiği performans ile Sağlam'ın elini kuvvetlendiren bir maç olarak hafızalarda yer etti.

3 maçlık esaret

Fenerbahçe maçı ardından önce Başakşehir ardından ise Kasımpaşa karşısında alınan 1-0'lık mağlubiyetler Eskişehirspor camiasında huzursuzluğu hat safhaya çıkardı. Ligin 14. Haftasında Eskişehirspor'un kendi sahasında oynadığı Karabükspor ise iplerin koptuğu maç oldu. Bu maçın bitiş düdüğü öncesinde taraftarlar hem yönetimi, hem teknik ekibi, hem de futbolcuları sert şekilde protesto ederken, maçtan sonraki günlerde ise Yönetim ve teknik heyetin istifa etmeleri gerektiği sosyal medyanın birinci gündem maddesi haline gelmişti.

Her şey sil baştan

Ve son olarak Trabzonspor karşısında alınan 4-1'lik tarihi zafer sonrasında Sağlam yeniden camianın güvenini kazanmayı başardı. Tecrübeli teknik adam bu galibiyet ile oluşan olumlu havanın avantajlarını kullanarak Gaziantep maçında da önemli bir galibiyet çıkarmayı hedefliyor. Sağlam, bu hedefine ulaşması durumunda ise akıllardaki şüphelerin önüne ciddi şekilde geçmiş olacak. (SS)

Editör: TE Bilisim