Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Senato Salonu'nda düzenlediği basın açıklamasıyla FETÖ/PDY'nin şekil değiştirdiğini söyleyerek dijital bir terör örgütü olduğunu söyledi. Rektör Çomaklı, 'FETÖ, 15 Temmuz 2016'da silahlı saldırıyla, devletin, milletin sahip olduğu tankla, topla, füzeyle gerçekleştiremediğini şu anda sosyal medya alanında korkunç bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyor. O gün üstün gelemedikleri bu yüce milletin azminin üstesinden gelmek için şu anda sosyal medya ve dijital alanda büyük bir saldırı başlattılar' dedi.
ARGÜMANLAR HAZIR
Anadolu Üniversitesi bünyesinde kuruluna SODİGEM'de FETÖ'nün dijital yöntemlerini incelemeye başladıklarını kaydeden Çomaklı, 'Çalışmalarla içinde özellikle şimdiye kadar hiçbir şekilde ifade edilmemiş bazı hususlara ulaştık. Raporda bu örgütün detaylı bir şekilde, saldırıyı ve düzenli bir şekilde bu işgali nasıl sürdürmeye çalıştığını izah eden birtakım argüman ve hususlara da ortak görüş olarak vardık. Söz konusu çalışma sonucunda elimizdeki verilerin akademik bilgi ve verilerle de desteklendiğini söylersek, devletin güvenlik birimleri ve özellikle medya ve iletişim ağları bu bilgileri muhakkak kullanacaklardır, bundan eminiz' ifadelerini kullandı.
BAŞKA ÜLKELERE SIZIYORLAR
Örgütün sadece Türkiye'de değil başka ülkelerde de uzantılarının olduğunu ve bu ülkelerde de devletin ana unsurlarını taşıyan makamlara sızdığını söyleyen Çomaklı, 'Fakat burada bizim ulaştığımız çalışma neticesinde farklı bir sonuç daha elde ettik. FETÖ, 15 Temmuz 2016'da silahlı saldırıyla, devletin, milletin sahip olduğu tankla, topla, füzeyle gerçekleştiremediğini şu anda sosyal medya alanında korkunç bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyor. O gün üstün gelemediği bu yüce milletin azminin üstesinden gelmek için şu anda sosyal medya ve dijital alanda büyük bir saldırı başlattılar. Biz bu terör örgütünü bu saatten sonra silahlı eylem gerçekleştiremediği için yaptığı eylemlerden dolayı artık dijital bir terör örgütü olarak adlandırıyoruz. Dünyanın ilk dijital terör örgütünün de bu örgüt olduğunu düşünüyoruz.'
FENOMENLERE UYARI
Örgütün dijital ortamda yürüttüğü faaliyetler konusunda internet fenomenlerini de uyarın Çomaklı, 'Hepsi bu toprağın çocukları, hepsine de iyi gözle bakıyoruz ama bu dijital terör örgütünün 20.00-23.00 saatlerindeki kriminal dönemde özellikle ödül verme, insanları o saatlerde sosyal medyada tutma alışkanlığını sağlamak için yaptıkları girişimlere, fenomen olan popüler kişilerin de dikkat etmesi gerekir. Bu da onlara bizim bir uyarımız olsun' diye konuştu.
5 DİLE ÇEVRİLECEK
Rektör Çomaklı, FETÖ'nün dijital saldırılarının başarılı olmasıyla cezaevlerindeki üyelerine, firarilere ve hala belirlenememiş kripto kişilere moral ve motivasyon sağlamayı hedeflediğini aktardı. Prof. Dr. Çomaklı, araştırmanın sonuçlarını içeren raporu İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça dillerinde yayınlanacağını ve bu dillerin arasına Çinceyi de katmak istediklerini kaydetti.
FETÖ'nün Sosyal Medya Taktikleri: 'Gündem Yaratma, Devletin Organlarını Suçlu, Hukuksuz Gösterme, Tehdit, Sindirme, Yıldırma ve Şantaj, Hedef Saptırma, Değerlerin İstismarı, Hedef Gösterme, Hukuku Yanıltmaya Çalışma, Terör Örgütünü Meşru Gösterme, Terör Örgütü Mensuplarına Moral Verme, Motivasyon Artırma, Mağduriyet Algısı Yaratmak.' HM
Editör: TE Bilisim