Toplantıya, Birlik Başkanı Vali Güngör Azim Tuna, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve birlik üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Vali Güngör Azim Tuna, ''Bölgemizdeki kültürel mirasın korunması amacıyla yapılacak çalışmalar kapsamında kültürel mirası ortaya çıkartmak için bilimsel araştırma ve yayınlar yapmak, sempozyum, panel gibi etkinlikler düzenlemek ve tanıtım faaliyetleri yürütmek amacıyla kurulmuş olan birliğimizin Kasım ayı Meclis toplantısını yapıyoruz' dedi.
Toplantının gündemi gereği 2014 yılı mali yılı bütçesinin görüşülerek karara bağlanacağını belirten Vali Tuna, 'Birlik Encümenimize 6 üye seçimi yapacağız. Yine Plan Bütçe komisyonunda görev yapmak üzere 3 üye seçeceğiz ve Birlik Başkanlığının da Eskişehir ilinden Kütahya iline devredilmesi ile ilgili konuyu karara bağlayarak bugünkü toplantımızı sonuçlandıracağız' diye konuştu.
Daha sonra söz alan Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu'da; ''Eskişehir Valimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kütahya Valimize de yeni görevlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum' dedi.
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ise, meclis üyelerini Kütahya da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Yılmaz, ''Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve ilimize hoş geldiniz diyorum. Biz bölge olarak bir bütünüz. Bölgenin bir bütün olarak değerlendirilip, az önce ifade edildiği gibi gerek meclis üyesi, gerek yönetim kurulu ve gerekse birlikte görev alan personel arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yapılan her hizmet bölgeye ve bölge insanına yapılan bir hizmettir. Bugün belki bir nöbet değişimimiz olacak! Bu değişim yasadan kaynaklanan bir durumdur. Ama burada asıl olan hep beraber bu işin yürütülmesidir. İnşallah bundan sonrada hep beraber bu hizmeti bölgemize vermeye gayret ederiz. Bende başta valilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim