Sosyal medyada bir paylaşım dolaşıyor paylaşımının adı 'geçmişteki tercihlere göre geleceğe karar verme matrisi', matriste neler mi var? Bazı sorular ve onlara aranan cevaplar;
  1. 2010 Anayasa referandumu HSYK'nın yapısı değişecek, yargı vesayeti kalkacak dediler peki ne oldu? Cevap: HSYK Yargıtay başta tüm mahkemeleri FETÖ'cüler ele geçirdi.
  2. Ergenekon ve Balyoz kumpas davaları ile askeri vesayet kalkacak bir daha darbe olmayacak dediler peki ne oldu? Cevap: Yüzlerce komutan tutuklandı sonradan suçsuz oldukları ortaya çıkmış olsa da onların yerine atanan askerlerin çoğunun karıştığı 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı.
  3. Çözüm süreci ile Kürt sorunu çözülecek analar ağlamayacak şehitlerimiz olmayacak denildi peki ne oldu? Cevap: PKK da kandırdı analar ağlamaya devam ediyor. Neredeyse şehit gelmeyen günümüz yok. Ülke terörün ortasında kaldı.
  4. 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra tek başına iktidar olmaz isek kaos artar, ekonomi bozulur, terör hortlar denildi peki ne oldu? Cevap: Tek başlarına iktidar olmalarına rağmen 15 Temmuz oldu, terör arttı, ekonomi iyice bozuldu.
  5. Şimdi de eğer Anayasa oylamasından 'evet' çıkmaz ise tüm bu belalardan kurtulamayız deniliyor.
İşte bunları okudukça kendimi iyice aptal yerine konulmuş hissediyorum. 15 yılda iktidarda olan bir parti istediği her şeyi şimdiye kadar yapan bir parti ve onun desteği ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ne yapmak istiyor anlamak mümkün değil. Soner Yalçın'ın ifadeleri ile şunu açık açık sorup cevap istemek hepimizin hakkı değil mi?
Erdoğan ne istedi de yapamadı? Yapamıyor. Açılım istedi, yaptı. Açılımı kapatalım, dedi, kapattı. FETÖ'yü destekledi. Arka arkaya darbeleri yiyince aklı başına geldi; FETÖ ile mücadeleye başladı. IŞİD meselesine hiç girmeyeyim.
Dış politikadan bahsetmeyeyim. Ve ülkenin ekonomisinin durumundan söz etmeyeyim. Biliyorsunuz. Evet, çıksın biri bizi ikna etsin; Erdoğan'ın 15 yılda 'Güçlü devleti' bir türlü inşa edememesinin sebebi nedir? Yok. Hakikaten bir cevabı yok. Zaten her istediğini yapan bir insan ülke bu kadar zor günler geçirirken tekrar bizleri ortadan bölünme riskine rağmen bu oyunu neden devam ettiriyor? Sırası mı? Zamanı mı? Değil hiç değil. Ama bir şeyler oluyor anlamak mümkün değil. Cevabı olmayan sorular cevabı olanlarda hayat buluyor ama Ülkemiz adına maalesef iyi şeyler olmuyor.