ESRA ÜNLÜ

Tarım ve Orman Bakanlığının 'Geleceğe Nefes Ol' sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Türkiye'de eş zamanlı olarak 11 milyon fidan toprakla buluştu. Başlatılan kampanya ise rekor niteliği taşıyor. Kampanya Guinness rekorlar kitabına girmeye aday. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaştan diktikleri fidanla birlikte fotoğraf çekinmelerini istedi.
ÇOCUKLARLA BÜYÜYECEK
Muttalip Yolu üzerinde Emir Mahallesinde gerçekleşen fidan dikme törenine Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Yeşilçam oyuncusu Hülya Koçyiğit, Yazar İskender Pala, kurum, kuruluş temsilcileri ve vatandaş katıldı. Katılımın yoğun olduğu törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Eskişehir'e 29 bin fidan dikileceğini hatırlattı. Orman Bölge Müdürlüğü olarak sadece kendi arazilerine değil ülke toprakları içerisinde arsa sahibinin de rızası alınarak ağaçlandırma yatıklarını da söyleyen Temel, 'Ayrıca orman teşkilatı olarak orman köylüsüne de destek oluyoruz. Orman köylüsünün gelirinin arması için gelir sağlayan ağaçları dikip onların bakımını da yapıyoruz. 79 mahallede 150 adet gelir getirici ağaç alanı oluşturduk. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla, gençlerimizle birlikte büyüyecek bu fidanlara sahip çıkalım' diye konuştu.
160 MAHALLEDE DİKİLDİ
Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak fidan dikildiğini kaydeden Vali Özdemir Çakacak, 'Cumhurbaşkanlığımız tarafından ilan edilen bugün gelecek nesillere daha yaşanabilir yeşil alan bırakmak, orman sevgisini yaygınlaştırmak amacıyla bugün bütün Türkiye'de eş zamanlı olarak 'Geleceğe Nefes Ol' parolasıyla etkinlik tertip edildi. 81 ilimizin 2023 noktasında tüm vilayetlerde 3 saat içinde 11 milyon fidanı dikeceğiz. Bu gerçekten bir rekorduk. Guinness rekorlar kitabına girmese de çok değerlidir. Bugün toprakla bulaşacak her fidan anlamlı ve değerlidir. 81 ilimizde yapılacak fidan dikiminde ilimizde 160 yerde 160 mahallede fidan dikimi yapılacaktır. Bugün aynı anda 290 bin fidan dikilip nefes olacak' dedi.
3 MİLYON FİDAN
'Klasik bir tabirle yeşili yok ediyorlar şeklinde söylemler oluyor' diyen Çakacak, 'Yeşili yok etmiyoruz. Asla böyle bir şey yok, bilakis orman varlığı her geçen gün artmaktadır. Eskişehir'de ağaçlandırma konusunda üzerine düşeni yapmaktadır. İlimizde her yıl 3 milyon fidanı toprakla buluşturuyoruz. Önemli olan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte vatandaşları fidan dikme konusunda harekete geçirebilmektir' ifadelerini kullandı.
BU BİR AYRICALIK
Sanatçı Hülya Koçyiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok önemli bir anı yaşadıklarını, ülkede herkesin elindeki fidanı toprakla buluşturduğunu söyledi. Herkesin 'Geleceğe nefes olsun' diye yeşilin çoğalması için elinden geleni yaptığını anlatan Koçyiğit, şöyle konuştu: 'Bu etkinlik her yıl 11 Kasım'da ağaç dikme bayramı olarak nesiller boyunca devam edecek inşallah. Ülkemiz yeşillendikçe, havamız temizlendikçe gençlerimiz mutlu bir geleceğe hazırlanıyor demektir. Her şeyden önce bize sağlıklı bir nefes lazım. Dolayısıyla bugün çok önemsediğim bir gün. Eskişehir'de olmak da bir ayrıcalık. Gerçekten bu güzel şehrimizde ağaç dikmiş olmaktan çok mutluyum.' Konuşmaların ardından protokol ve vatandaşlar dikim alanına geçerek, fidanları toprakla buluşturdu.
Editör: TE Bilisim