Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl eski Başkanı Sinan Özkar, ES TV'de yayınlanan Eskişehir'in Nabzı programında Ali Baş ve Arif Anbar'ın gündeme dair sorularını yanıtladı.
KIZMAYA HAKKI YOK
ES TV'de önemli açıklamalarda bulunan Özkar, kongre süreciyle alakalı 'İşin bu safhaya gelmemesi gerekirdi, ama gelmemesi gerekirdi derken taraflar sorumluluklarını yerine getirdiklerinde tabi ki mahkemeye gidilecek bir durum ortaya çıkmazdı. Tüzüğümüz son derece açık bir görevden alma, bir de görevin boşalmasıyla ilgili düzenlemeler var. Şimdi görevin boşalmasıyla herhangi bir seçime altı aydan az kaldı ise o yönetim devam ediyor, ama seçim sonuçlandıktan sonra kongre yapmak zorunda. Görevden alma var. Görevden alınanların 45 gün içinde kongreyi toplaması gerekiyor. Seçim sıkışıklığında hadi kongre yapın diye bir şeyin içerisine girmedi. Arkadaşlarımız göreve geldiler, tabi ki görevlerini yapsınlar diyerek seçim sürecinde kimse sesini çıkarmadı. Aldülkadir Bey konunun bilincinde olduğu için ilk atandığı sıra bir demeç verdi. Demecinde 'Seçimden sonra hemen kongreyi toplayacağız' dedi. Ama toplanmadı bir müddet bekledik beş arkadaş birlikte gittik. Konuyu tüzük hükümleriyle taahhüt eden bir dilekçe hazırladım. Sözle de söyleyebilirdik ama söyleyeceğimiz şeylerin yazılı olması gerekir ki parti kayıtlarına geçsin. Olayı farklı boyutlara taşımamak gerektiğini, tüzük gereği olan kongrenin yapılması gerektiğini, birileri dava açarsa buna da kimsenin kızmaya hakkı olmadığını bunları ifade ettim. Maalesef tüzük gereği olan talebimize herhangi bir cevap verilmedi, tam tersine de bazı açıklamalar yapıldı. Önceki İl başkanımız Rabia Akman da avukat aracılılığıyla mahkemeye başvurdu. Burada mahkemeye başvurana kızmaktan çok, tüzük görevini yerine getirmeyene de bakmak lazım' ifadelerini kullandı.
ISIRAR İÇİNDE DEĞİLİM
İl Başkanlığına aday olup olmayacağı ile ilgili soruyu yanıtlayan Özkar, 'Benim il başkanlığımla ilgili bir görüş ortaya çıkarsa, 'Devam et aday ol gibi', onu görev kabul ederim. Ama onun dışında ben adayım diye ortaya çıkıp da böyle bir şey içerisinde olmam. Ama yani dediğim gibi siyaset yapıyoruz. Siyasetin her kademesin de üyelik, gençlik kolları başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği, ondan sonra bütün il başkanlığı bu görevleri yaptım. Bunlar tevcih edildiği için yaptık. Yine tevcih edilirse yine yaparız. İlla il başkanı olacağım diye bir ısrar içinde değilim' diye konuştu.
ÇALIŞMAMIZ LAZIM
Özkar, ayrıca şunları söyledi: 'Seçim dönemi bitti. Önümüzde dört yıl bir seçimsiz dönem var deniliyor. İnşallah öyle olur. Ama seçimsiz dönem olması parti faaliyetlerinin durduğu, durdurulduğu anlamına gelmez. Bizim bugünleri boş geçirmeden o yapılacak kritik seçime yani 2023'e dört yıl boyunca canımızı dişimize takıp çalışmamız lazım. Vatandaş anlattığınız zaman anlıyor. Cumhuriyet Halk Partisine karşı herhangi bir rezervi yok. Herhangi bir karşıtlığı yok. Ama bizim kendimizi anlatmamız, ifade etmemiz lazım.' HM
Editör: TE Bilisim