Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. 51 maddenin görüşüldüğü toplantıda konuşan Büyükerşen, Gündoğdu Dönüşüm Projesi 1 ve 3'ün ardından Gündoğdu 2'nin de tamamlandığını söyleyerek, 'Bakın buralar ayrı alanlardır. Bütün alanlar değildir. Ama yine de hatırlatmak isterim bunlar dönüşüm projesidir, afet riskli alan değildir. Bir büyük parça daha var Gündoğdu'da çevre yolunun etrafında. Geçen akşam AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, bu alan için bir televizyonda 'Burası mahrum kaldı dönüşümden' dedi. Ama bu alan Sayın Burhan Sakalı'nın Odunpazarı Belediye Başkanı zamanında Bakanlar Kurulu'na müracaat edilmiş ve orası afet riskli alan edilmiştir. Yani Bakanlar Kurulu'nu ilgilendirmektedir. Büyükşehir meclisinin konusu değildir' dedi.
HOCA'DAN SERT TEPKİ
Büyükerşen'i eleştiren AK Partili Meclis Üyesi Yaşar Çorapsız, Gündoğdu Dönüşüm Projesi'nin bir bütün halinde Meclis'e getirilmesi gerektiğini hatırlattı. Çorapsız, 'Gündoğdu 1'de eksikleriniz var. Kurum görüşleriniz eksik, donatılarınız eksik. Orada nüfusu artırıyorsunuz ama düşünülmeden yapılan şeyler. Çocukları 2 km uzakta okula gönderiyorsunuz. Biz şehrin menfaatine olan şeylerin yanında yer alırız. Beş alıp üç vermenize müsaade etmeyeceğiz' dedi. Çorapsız'a sert bir dille tepki gösteren Büyükerşen, 'Madem eksikler vardı. Neden bir yıldır komisyonda bekletiyorsunuz? Getirin Meclis'e eksikler bunlar deyin. Şimdi üçü de artık Meclis'te' diye konuştu. İlgili konu İmar Komisyonu'na havale edildi.
SARICAKAYA NARLARI
Öte yandan meclis üyeliğinden istifa eden AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Önder'in yerine Plan ve Bütçe Komisyonu'na AK Partili Halil Yavuz, Hukuk ve Yönetmelik Komisyonuna da AK Partili Hasan Tahsin Sürü seçildi. Ayrıca Oryantring Sporcu Elif Gökçe Avcı ve Bilek Güreşçisi Ümran Keser'e de gösterdikleri başarıdan ötürü 2'şer Cumhuriyet altını hediye edildi. Sarıcakaya Belediye Başkanı Hasan Tahsin Sürü tarafından da ilçelerinde yetiştirilen narlardan meclis üyelerine ve basın mensuplarına hediye edildi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim