Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Gündoğdu Mahallesine yapılacak olan dönüşüm projesi için AK Partili Meclis Üyelerine çağrıda bulunan Büyükerşen, 'Dört aydır bu proje komisyonda bekliyor. Bir an önce Gündoğdu 1 ve Gündoğdu 3 dönüşüm projelerinin komisyondan geçirilip belediye meclisine getirilmesi gerekiyor' dedi.
BAKANLIKTA
Sekiz mahallede gerçekleştirilecek olan afet riskli alan projesinin de hala Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bekletildiğine dikkat çeken Büyükerşen, bu projenin de bir an önce Bakanlıktan geçmesini, daha fazla bekletilmemesi gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili AK Partili Meclis Üyelerinden yardım da isteyen Büyükerşen, 'Sizler de araya girerek bu projenin bir an önce Bakanlıktan geçmesine destek olun' diye konuştu.
YAPMALIYIZ
Son olarak belediye başkanlarına ve meclis üyelerine seslenen Büyükerşen, plan tadilatlarının 1/5 binlik planların tamamlanana kadar yapılmaması gerektiğini hatırlatarak, 'Bizim bir an önce 1/5 binlik planları yapmamız gerekiyor. Bu 1/5 binlik planların 1/25 binlik planlara uyumlu hale getirilene kadar plan tadilatlarını askıya almalıyız' ifadelerinin kullandı. Denetim Komisyonu üyeleri seçiminin de yapıldığı meclis toplantısında AK Partili Ahmet Yapıcı 31 oyla, Tuncer Köküer 30 oyla, Nuri Temizsoy 30 oyla; CHP'li Hüseyin Erdemir 17, Aydın Ünlüce 17 oyla komisyona girdi. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim