Yılda yaklaşım 2 milyon vatandaşa hizmet veren Eskişehir Şehir Hastanesi'nde ayrıca doğal afetlere karşı medikal sığınaklar bulunuyor. Hastanelerinin bölgenin en büyük kamu hastanesi olduğunu anlatan Başhekim Uzm. Dr. Yaşar Bildirici, 'Eskişehir sağlık açısından bölgesi itibari ile koordinatör bir il. Koordine ettiği il içerisinde en büyük yatağa sahip hastane diyebiliriz. Ortalama aylık müracaat eden hasta sayımız 200 bin civarında. Bu durumda da hastanemiz açıldığından bu yana yaklaşık 2 milyon 400 bin hastaya baktık' dedi.
EN SAĞLAM BİNA
Elazığ'da yaşanan depremi hatırlatan Dr. Bildirici, şehir hastanelerinin doğal afetlere karşı dayanıklı inşa edildiğinden bahsetti. Bildirici, 'Birinci ve ikinci dereceden deprem bölgesi olan tüm illerde bulunan şehir hastaneleri deprem izolatörleriyle, depreme karşı dayanıklı olacak şekilde inşa edilmiştir. Eskişehir Şehir Hastanesi tabanında 973 tane deprem izolatörü var. Elbette istemeyiz ama Eskişehir böyle bir durum ile karşı karşıya geldiğinde sığınabileceğiniz en sağlam bina. Bunun ötesinde Eskişehir Şehir Hastanesi altında çok ciddi medikal sığınaklar var. Bu da afet durumlarında hastanemizin artı özellerinden' diye konuştu.
SON TEKNOLOJİ
Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal ise şunları söyledi: 'Eskişehir Türkiye'nin en rahat geçiş sağlamış hastanelerinden bir tanesi. Eski devlet hastanesine nazaran 5 kat daha büyük bir alanda hizmet veriliyor. Birçok yeni bölüm eklenmesiyle beraber komplike bir eğitim araştırma moduna geçmiş durumda. Son teknoloji ile gerek yapısal anlamda, gerek binanın kapsama alanında Eskişehir'e ve dünyaya yakışan bir sistematik üzerine kurulmuş. Güvenlik açısından da en hat safhada kurulmuş.' İHA
Editör: TE Bilisim