Köprübaşı’nda bir araya gelen üyeler adına açıklama yapan Türk Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Atak, “Seçimlerden emekçilerin çıkardığı sonuç şudur ki; seçim bitmiştir derdimiz bitmemiştir. Seçim bitmiştir, geçim başlamıştır ancak nasıl geçineceğimiz bilinmemektedir” dedi.

Türk Harb-İş Sendikası üyeleri, Köprübaşı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Düşük ücretlere tepki gösteren üyeler, hükümete, Genel Merkez’e ve Eskişehirli siyasetçilere çağrıda bulundu. Özlük haklarının iyileştirilmesi talebini yineleyen Şube Başkanı Hasan Atak, “Siyasiler elbette seçim sonuçlarına göre ortaya çıkan tablodan kendilerine sonuçlar çıkaracaktır. Ancak biz emekçilerin çıkardığı sonuç şudur ki, ‘seçim bitmiştir derdimiz bitmemiştir. Seçim bitmiştir, geçim başlamıştır ancak nasıl geçineceğimiz bilinmemektedir.’ Aldığımız ücretler günümüz Türkiye koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda çok düşük kalmaktadır. Hatta artık hayat pahalılığı karşısında yaşanılmayacak bir durum ortaya çıkmıştır. Bu nedenle özlük haklarımızda iyileştirme yapılması gerekmektedir. Ekonomik sıkıntının sorunun sorumluları biz olmadığımız gibi bugüne kadar özveri ile ülkemize omuz vererek, ülkemizin savunma sanayisinin yüzde yüz millileşmesi için emek harcayıp, ülkemizin savunma sanayisinde dışa bağımlılığını bitirmek için canla başla çalışmaya devam ettik. Ancak üyelerimizin artık geçinemez bir noktaya geldiğini defalarca ifade etmemize rağmen dikkate alınmadık. Söz konusu dikkate alınmamamızın seçim sonuçlarına yansıdığını da hep birlikte gördük” ifadelerini kullandı.

Günyüzü zabıta ekiplerinden ekmek gramaj denetimi Günyüzü zabıta ekiplerinden ekmek gramaj denetimi

SORUNLARIMIZA SAHİP ÇIKIN

Türk İş ve Türk Harb İş Genel Merkezi’ne çağrıda bulunan Atak, “Tüm siyasi kaygı ve siyasi konjonktürden bağımsız bir şekilde emeğin ve emekçinin yanında yer alarak sesimizi duyurmak adına tüm mücadele yollarını kullanarak eylemlilik süreçlerinin başlatılması ve işçinin kaderinin yalnızca ikili görüşmelere bırakılmamasıdır. Hükümete çağrımız, İvedilikle ek protokolün tekrar gözden geçirmeleri ve gerçek enflasyon rakamlarının dikkate alındığı, kabul edilebilir bir oransal refah payı ve seyyanen artışı yapmalarıdır. Geçmiş dönemlerde yaşanan kayıpların telafisi için ek zam reel gelir artışı sağlanabilmesi için maaşlara refah payı eklenmesi şart olmuştur. Buradan Eskişehir merkezi, yerel yönetimlere ve Eskişehir siyasilerine çağrımız, Kent hafızasında, kent ekonomisinde ve toplumsal hayatında tarihsel bir önemi olan 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü işyerimizin risk altına girdiğinin görülmesi ve sahip çıkılmasıdır. Israrla anlatmaya çalıştığımız şekilde bu risk sadece şehrimiz için değil ülkemiz içinde büyük bir önem taşımaktadır. Kent büyüklerimizin, ileri gelenlerimizin sorunumuza sahip çıkması sadece bir görev değil Eskişehir’e karşı bir sorumluluktur” dedi.

Kaynak: BERİVAN HALİS