Herkes onu sosyal medya platformu Instagram üzerinde 'doğatemalıkadın' ve Twitter'da da 'pambık piremses' olarak biliyor. Sümer Mahallesinde yaşayan 33 yaşındaki Rabia Öztürk, sokak hayvanları için yaptıklarıyla görenlere örnek oluyor. İstanbul'da uzun bir süre plazalarda ve özel şirketlerde yöneticilik yapan, üç yıl boyunca da özel bir şirketin İç Anadolu Bölge Müdürü olarak görev alan Öztürk, üç sene önce istifa ederek Eskişehir'e ailesinin yanına döndü. Yolculuk yaptığı esnada yol kenarında ve kırsal alanda gördüğü ve içini burkan kimsesiz hayvanlara yardım etmekle işe koyulan Öztürk, ilk olarak restoranlardan atık yemekleri alarak kedi ve köpeklere götürmeye başladı.
YARDIM ARTIYOR
Kırsaldaki hayvanların kentlerdekine göre daha kötü durumda olduğunu vurgulayan Rabia Öztürk, 'Daha sonra ben sosyal medya kullanmaya başladım. Yaptığım şeyleri göstermeye başladım ve işimden istifa ettim. O süreçten sonra mama alıp gelememeye başladım, aracımı da satmıştım. Daha sonra insanların bana yardım etme, mama toplama ve mama gönderme talepleri oldu. Başta 700 kilogram, 1 ton 200 kilo, 2 ton 400 kilo, 3 ton 400 kilo derken şu an bir yılda 10 ton mama topladım. Belli başlı bölgelerim var, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve civarı. Köylere geliyorum. 10-15 günlük bir stok bırakıyorum onlara. Onlar da gördüğünüz gibi ben yokken dostlarımıza teslim ediyorlar. Şehirdeki hayvanları çok beslemiyorum, onlar bir şekilde yine besleniyorlar' diye konuştu.
BİRLİKTE MUTLUYUZ
'Kene' adını verdikleri köpeği Rabia Öztürk'ten sahiplenen Tulumlu ailesi, 'Rabia onu bize İstanbul'dan getirdi. Kene de mutlu, Rabia mutlu oldu, biz de mutlu olduk. Burada olmadığı zaman da görüşüyoruz, telefonlaşıyoruz, yemimizi, mamalarımızı alıyoruz. Her konuda yardımcı oluyor bize, teşekkür ediyoruz kendisine. Hayvanları herkes sevsin, sahiplensin, hayvanlar güzel, onlarla mutlu olunuyor' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim