Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya çapında düzenlenen ve 120 ülkeden 2 binden fazla üniversitenin katılımıyla gerçekleşen yarışma küresel sorunları ele alıyor. 1 milyon dolar ödüllü 'Hult Prize'ın bu seneki konusu, 'Gelecek 10 sene içinde, 10 bin işsiz gence günde 10 saat çalışabilecek bir iş önerisi' olarak belirlendi. Yarışmaya hazırlanan ESTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu Emre Demir ile ESTÜ öğrencileri Atakan Koçanalı, Okan Düzyel isimli öğrenciler, 'iDream' fikrini ortaya çıkardı. Gençlerin yeteneklerini ön plana çıkararak iş bulabilecekleri platformu kuran ekip, destek bulabildikleri takdirde bölgesel finallere katılacağı günü bekliyor.
SESLERİNİ DUYURACAKLAR
ESTÜ Kimya Mühendisliği son sınıf öğrencisi Atakan Koçanalı, 'Biz ESTÜ'deki 4 grup arasından birinci çıktık. İlk aşamayı geçtik şimdi Toronta'daki finale hazırlanıyoruz. Bizim ana fikrimiz üretken, dinamik ve kendi seslerini duyurmaya çalışan gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri, daha da üretken olabilecekleri bir platform oluşturmak. Özellikle öğrenciler ya da işe yeni başlayanlar büyük şirketlere seslerini nasıl duyurabileceklerini pek bilmiyor. Bu proje ile aslında kendi seslerini istedikleri yerlere de duyurabilecekler. Bu şekilde şirketler size gelecek' dedi.
DESTEK BEKLİYORUZ
Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu Okan Düzyel ise, 'Biz aslında hem insanlarla bağlantı kuruyor hem de devamlı bir iş arama fırsatı sunuyoruz. Daha önceden insanlar şirketlere başvururken bununla da şirketler insanlara başvuruyor. Biz bu yönü terse çevirmiş oluyoruz. Bizim yaklaşımımız şirket kurmaktan öte insanlara iş bulmak. Şimdi Eskişehir'deki birinciliğimizin ardından Toronto'ya gideceğiz. Fakat burada bazı eksiklerimiz var. Ülkemizi temsil etmek için yardıma ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.
BULUŞMA PLATFORMU
Proje ile gençlerin geleceklerine dokumak istediklerini belirten Emre Demir ise, 'iDream, üretken gençlerin yeteneklerini açığa çıkarabileceği ve işverenlerle buluşabileceği, içerik üreterek yeteneklerine uygun işler bulabileceği bir içerik paylaşım platformu. Üretken insanların yeteneklerini kullanabilecekleri işlere ulaşmalarını sağlar ve insanları üretken olmaya yönlendirir' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim