Yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatında Eskişehir'in ilk 3'te yer aldığını ifade eden Vali Çakacak, özellikle savunma sanayisine önemli katkılar sunan firmaların Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde bulunduğunu söyledi.
GELECEĞİ
YÖNLENDİRİN
Eskişehir'in hem sanayisinin gelişmesi, hem de istihdamının artmasına yönelik yapılan çalışmaları anlatan Vali Çakacak, 'Elinizde bir sanatınız varsa ve üretim yapabiliyorsanız, hem ülkenin kalkınmasına katkı sağlıyorsunuz, hem de kendi hayatınıza katkı sağlıyorsunuz demektir. İşini ve ne yaptığını iyi bilen kalifiye elemana her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Her zaman bir hedefiniz olsun. Hedefi olmayan kişiler ve toplumlar başkalarının emri altında yaşamak zorunda kalırlar. Sizler ne kadar iyi eğitim alırsanız ülkemizin geleceğini o kadar iyi yönlendirirsiniz. Okulda aldığınız iyi bir eğitim ileriki hayatınızda sizlerin özgüveni yüksek bir insan olmanızı sağlayacaktır. Hedefleriniz de hayalleriniz de büyük olmalı. Sizler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi büyük bir devletin geleceğisiniz' diye konuştu.
TEKNİK GEZİ
Geçen dönem öğrencilerin hurda araç parçalarından araba yaptığı aktaran Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, bu sene ise öğrencilerin uçak üretimi ve teknolojisiyle yakından ilgilendiğini dile getirdi. Havacılıkla ilgili önemli firmaların Eskişehir'de bulunduğunu bildiren Başkan Tekli, düzenlenen bu gezi sayesinde öğrencilerin uçak üretimi hakkında daha çok bilgi sahibi olacaklarını ifade etti. HM
Editör: TE Bilisim