AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve il yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sohbet havasında geçen toplantı sonrasında konuşan Çalışkan, eski Atatürk Stadyumu'nun yerine yapılması planlanan millet bahçesinin son durumuyla ilgili konuştu. Çalışkan, 'Proje herkesin gözü önünde yapılıyor ve yürüyor. Dolayısıyla sadece betonlaşacak deyip bu işi çözemezsiniz. Orası yapılacak yaklaşık 56 dönüm yer. Sırtımıza alıp gitmeyeceğiz, millete hizmet olsun diye kazandırıyoruz. Proje herkesin gözü önünde yapılıyor ve yürüyor. Dolayısıyla sadece betonlaşacak deyip bu işi çözemezsiniz. Yapılan planlara itiraz ettiler. Şu anda Büyükşehir Belediyesi projenin gecikmesine sebebiyet veriyor. Orası yapılacak yaklaşık 56 dönüm yer. Sırtımıza alıp gitmeyeceğiz, millete hizmet olsun diye kazandırıyoruz. Nasıl Sazova ve Kent Park'ta ki arazileri TOKİ'den tahsis etmişsek, burası da benzer tarzda projedir. Nerede, ne kadar beton artışı var söylesinler. Daha yapılması mümkün olduğu halde az yapılıyor. Proje herkesin gözü önünde yürüyor' diye konuştu.
BELEDİYE İŞLETME DEĞİLDİR
Proje de betonlaşacak alanın yüzde üçü geçmeyeceğini söyleyen Çalışkan 'Biz Büyükşehir'e fayda sağlasın diye otopark yapıyoruz. Faydalı işler yapmaya çalışıyoruz her yönüyle. Belediyelerden de beklentimiz, belediye kaynaklarını siyasal olarak seçimi kazanma gayesiyle değil, toplumun tamamına hizmet verme gayesiyle üretsinler. Toplumun alt yapı, ulaşım, içme ve kullanma suyuna ilişkin kısmı çözsünler. Bunu da en verimli, en etkili, en sağlıklı şekilde halkımıza sunsunlar. Belediyecilik ticari işletme değildir. Siz sosyal belediyecilik ve kültürel belediyeciliği yaparken bir ticari işletme olmadığınızı göz önünde tutarak zarar da etseniz bunları sunuyorsunuz, ama diğer taraftan ulaşımda, su da maliyet gideri bu diyorsunuz. Diğer tarafta da maliyet gideri var. Belediyenin asıl görevi, belediye hizmetini hak eden tüm şehrimize en hızlı, en pratik, en kolay ve en doğal çözümlerle hizmet üretmektir' dedi.
KAYNAKLAR VERİMLİ KULLANILSIN
Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin belediyelerle iş yapmaya, destek vermeye hazırız mesajını veren ama kaygı duyduğu konulara da değinen Çalışkan 'Şimdi biz belediyelerimizle, yatırıma dönüşen sermaye giderleri anlamında şehre kazandırılan fiziki ve sosyal donatılar altyapılarının her zaman destekçisiyiz. Ama belediyenin öz kaynaklarını sosyal ve kültürel belediyecilikle biraz fazlaca harcayıp, öz kaynak sıkıntısı yaşadıktan sonra krediye gidip, bu krediyi de herhangi bir projeye atfetmezseniz biz bunların arkasında duramayız. Belediye şirketlerinin kar etmediği çok açık. Bunun eğer şehre ilişkin kısmı doğru yerde dönüşmüyorsa hizmet alımı yöntemiyle yapabilirsiniz. Yeter ki siz daha az maliyetle kamu kaynaklarını verimli kullanın. Bu nokta da hep arkalarında olmaya devam edeceğiz. Şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir projemiz gerçekleşiyor. Onu da inşallah ilerleyen dönem de kamuoyuyla paylaşırız. Hizmet üretimde hep desteğiz ama kamu kaynaklarının seçim kazanma odaklı harcanmasına hep karşıyız. Artık proje kısmını geçmemiz lazım. Biz fiziki sonuçlar bekliyoruz. Porsuk da, sanayi alanında, Baksan sitesinde. Proje işi bitti. İcraat bekliyoruz. Yeşil alanları, parkları, sanayinin dönüştüğünü görelim artık' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim