ESOGÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Aslantaş, Türk Ocağında verdiği 'Küresel İklim Değişikliği, Yediklerimiz-İçtiklerimiz' konulu konferansta konuştu. İnsanlığın temel ekolojik sorunlarına son yıllarda 'Küresel İklim Değişikliği' daha eklendiğini anlatan Aslantaş, 'Küresel iklim değişikliği yüzünden, gezegenimizde biyoçeşitlilik adına doğal denge içerisinde besin zincirinin kırılması çok ciddi sonuçlar doğuracaktır. Genel anlamda insan aktivitesine bağlı olarak yaşadığımız bu sürecin ekolojik, ekonomik, sağlık, sosyal, politik, kültürel gibi alanlarda sonuçlarının olacağı kaçınılmazdır' dedi. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde tahıl fiyatlarının yüzde 20, et fiyatlarının ise yüzde 30 daha artacağının belirtilmekte olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aslantaş, şunları söyledi; 'Toplum Mühendisleri bu öngörülerle insanları GDO'lara ve yapay ete hazırlamaktadırlar. Milli kültürümüzün ürünlerinden pestil, köme, pekmez gibilerinin tadı nişasta bazlı şekerlerle kaçıyor. Bal kimyasal renklendirici, tatlandırıcı, aroma maddeleri ve stabilizatörler sayesinde fabrikada üretiliyor.' İHA
Editör: TE Bilisim