Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hobi Bahçelerinde Sebze Yetiştiriciliği Hakkında Bilmek İstedikleriniz isimli etkinlikte, Ziraat Mühendisi Eren Çağdaş, katılımcıların sorularını yanıtladı.

DEŞARJ EDİYOR
Özdilek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe üreticilerin katılımı yoğun olurken, Tepebaşı Belediye Başkanı da eğitim çalışmasına katılarak üreticiler ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Başkan Ataç, 'Gönüllü bahçesi uygulamalarımız uzun yıllardır yoğun ilgi ile devam ediyor. Yıllar içinde sayısını artırdık, çeşitli noktalarda toplam 400 parsellik gönüllü bahçesi oluşturduk. Gördüğü ilgi ile ne kadar iyi bir iş yaptığımızı fark ediyoruz, insanımız buralarda deşarj oluyor' dedi.

DETAYLI BİLGİLENDİRME
Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu adına söz alan Ziraat Mühendisi Çetin Toraman ise 'Görevlerimizden bir tanesi de kırsaldaki eksiklik ve sorunları belirleyip gidermek oldu' dedi. Etkinlikte daha sonra Ziraat Mühendisi Eren Çağdaş, katılımcılara hobi bahçelerinde sebze yetiştiriciliği hakkında detaylı ve önemli bilgiler aktardı. Hazırlanan görseller eşliğinde sunum yapan Çağdaş, ilaç kullanımı, gübreleme, sebze ekim teknikleri gibi birçok konuya değinirken katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı. HM
Editör: TE Bilisim