Tepebaşı Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantılarının 2. Birleşimi Erdoğan Aydoğmuş başkanlığında gerçekleştirildi. 2020 – 2024 dönemlerine ait yatırım programlarının görüşüldüğü mecliste, 2020 yılı için hazırlanan raporda; İmar ve Şehircilik Hizmetleri için 700 bin TL, Emlak İstimlak Müdürlüğü için 4 milyon TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü için 19 milyon 700 bin TL, Fen İşleri Müdürlüğü için 20 milyon 200 bin TL yatırım öngörüldü.
PROGRAM YETERSİZ
Komisyondan oy birliğiyle gelen madde için AK Parti Grubu adına söz alan Orhan Durmuş, '2020 yılı Yatırım Programı'nda yer alan rakamların, yetersiz olduğunu ve belirtilen rakamlarla, Tepebaşı Belediyesi sorumluluk alanında yaşayan vatandaşlarımızın beklentilerinin yeterince karşılanamayacağını ifade etmek istiyoruz. Bölgemize yapılması planlanan hizmetlerin önünü kapatmamak adına, Plan Bütçe Komisyonu Raporu'na 'kabul oyu' vereceğimizi ve buradan yine 'Yetmez ama evet' diyeceğimizi belirtiyoruz' diye konuştu.
SORUNLAR ÇÖZÜLSÜN
Eleştirilere yanıt veren Erdoğan Aydoğmuş ise daha büyük projeler ve bütçeler için önlerinde çeşitli engeller olduğunu belirtti. Özellikle arazi yaratma konusunda özel mülkiyete takıldıklarını aktaran Aydoğmuş, yaşanan problemleri hükümet ve bakanlık nezdinde işbirliği için çözmek için AK Parti Grubuna çağrı yaptı. Gündemin 4'üncü maddesinde yer alan ve ESKİ'nin Ertuğrulgazi ve Çamlıca Mahallelerinde 'İnsansız Su Satış Kabini' koymak için istediği alanlar oy birliği ile tahsis edildi. Gündem dışı söz CHP, AK Parti ve MHP sözcülerinin ortak gündemi ise çiftçiyi vuran dolu yağışı ve hayatını kaybeden gazeteci Ömer Duru oldu. Öte yandan Jandarma teşkilatının 180'inci kuruluş yıldönümü de unutulmadı. HM
Editör: TE Bilisim