AK Parti Milletvekili Nabi Avcı ES TV ekranlarında yayınlanan Eskişehir'in Nabzı Programına konuk oldu. Gazeteciler Arif Anbar, Kerem Akyıl ve Şener Çetin'in sorularını yanıtlayan Avcı gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

ESKİŞEHİR'E YENİ HEYECAN
Merkez ilçelerde ve Büyükşehir Belediyesinde genel sorunun yorgunluk olduğunu kaydeden Avcı, vatandaşın değişim istediğini sözlerine ekledi. Özellikle AK Parti Genel Merkezi tarafından Odunpazarı koordinatörü olarak atandığını hatırlatan Avcı, 'Arkadaşlarımız kampanyalara başlamadan önce vatandaş nelerden şikayet eder, ne tür beklentileri var diye ön araştırmalar yapıp, sloganları ona göre belirledikleri için Burhan Sakallı Beyin sloganı 'Eskişehir'e yeni heyecan.' İşte o heyecansızlık algısından yola çıkarak üretilmiş bir slogan. Öyle bir şey var. Ben en fazla Odunpazarı ile ilgili biliyorum ama genel olarak yorgunluk, bezginlik, projesizlik, tükenmişlik nedeniyle artık yeter, değişim lazım gibi mesajlar bize yansıyor. 3 Milletvekili olarak bizim Eskişehir'de farklı koordinatörlüklerimiz var. Ben mesela Odunpazarı koordinatörüyüm. Harun Bey Tepebaşı, Emine Hanım'da dış ilçelerin koordinatörü. O yüzden ben daha çok Odunpazarı çevresindeki konularla muhatap oluyorum. Tabi ilçelere de gidiyoruz, bugün mesela Sivrihisar'daydık. Dün de Seyitgazi'deydik falan ama genel koordinasyon görevimiz belli.

TANINAN İNSANLAR
İstikrarın önemine vurgu yapan Avcı, 'Bu seçimleri şu nedenle önemsiyorum, İnşallah Türkiye genelinde ve Eskişehir'de alınacak iyi bir sonuçla Türkiye 4 buçuk senelik bir istikrar dönemine girecek. Bu çok önemli çünkü artık vatandaş da, medya olarak sizler de, siyasetçi olarak bizler de yorulduk. Seçim yorgunluğu var. Vatandaş artık yetti diyor. Bu seçimi de yapalım 4 buçuk sene rahatça işimize bakalım. İktidar olarak da muhalefet olarak da… Adam çocuk evlendirecek seçimden sonra diyor. Ama bir seçim bitiyor öteki başlıyor. Onun için İnşallah önümüzdeki dönem istikrarlı olur. Bunu tahrik edenler var. Ben öyle ortalığı karıştıracak bir sonuç beklemiyorum ama farzımuhal Türkiye'yi ciddi sıkıntıya düşürecek genel bir sonuç çıkarsa ki onu çıksın diye kimler uğraşıyor, Cemil Bayık. Adam kandilde açık açık demeç veriyor. Amerika'daki FETÖ firari Ekrem Dumanlı, birkaç tanesi daha var onlar bu seçimler bir fırsattır diyor. Dört koldan bunlar böyle istiyorlarsa vatandaşta oturup kararını ona göre vermesi gerekiyor. Türkiye'nin darboğaza düşmesini isteyenler var mı? Var. 31 Mart'ı bunun için bir fırsat bilenler var mı? Var. Yani biz sadece belediye başkanını seçmiş olmayacağız. Aynı zamanda Türkiye'nin önümüzdeki 4 buçuk yılını şöyle mi gitsin, böyle mi gitsin? Bunu seçeceğiz. Yoksa ha Yılmaz Büyükerşen ha Burhan Sakallı. Eskişehir için çok fark eder mi? Neticede ikisi de Eskişehir'in tanıdığı, bildiği insanlar. Ama bunun Türkiye geneline ve dünyaya vereceği mesaj bakımından da artık bu iş belediye başkanlarının isimlerinden farklı bir şey olmaya başladı. Ben beka tabirini kullanmak istemiyorum ama istikrar önemli. O istikrarı da bu seçim sağlar İnşallah' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim