Sabancı Topluluğu Kadınlar Buluşması'nda 'Kadın için Teknoloji' eğitimlerinin üçüncü dönem mezunlarına Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve TeknoSA Genel Müdürü Necil Oyman'ın katılımıyla başarı belgeleri verildi.

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI GELECEĞE YATIRIM DEMEK

Törende, kadınların bu eğitimler sayesinde bilgisayara kullanmayı öğrenerek kişisel gelişimleri için önemli bir adım attığını belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 'Teknolojiyle yakın olmak, toplumsal gelişmenin önemli göstergelerinden biri. Kadın için Teknoloji Projesi, kadınların teknoloji okuryazarlığını arttırarak aynı zamanda çocuklarımıza ve geleceğimize de yatırım yapıyor. Teknoloji okuryazarlığı gelişen kadınlarımız, iş gücüne katılım ve girişimcilik konularında ön plana çıkıyor. Bu eğitim programı ile 7 yılda 53 ilde 13 binin üzerinde kadına eğitim verildi' dedi.

HEDEFİMİZ EĞİTİMLERİ 81 İLDE YAYGINLAŞTIRMAK

Ardından konuşan TeknoSA Genel Müdürü Necil Oyman, 'Kadın için Teknoloji Projesi, Türkiye'de teknolojiyi herkes ile buluşturma amacımıza paralel olarak doğdu. Projenin hayata geçtiği 2007 yılından bu yana, kadınların bilgisayar kullanım oranı neredeyse 2 kat arttı. Bu sürece sağladığımız ve sağlamaya devam edeceğimiz katkıdan dolayı mutluyuz. Şuanda 79 ilde olan mağaza ağımız çok yakında 81 ile ulaşacak. Kadın için Teknoloji Projesi'nde de hedefimiz eğitimleri 81 ilde yaygınlaştırmak' dedi. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim