Burada açıklamalarda bulunan Tepebaşı Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Ecem Köse kadın dayanışmasına dikkat çekerek, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadınların mücadelesinin ve dayanışmasının günü. '8 Mart Kadın Dayanışması' adı taşıyan biz buradaki kadınlar evrensel kadın dayanışmasına inanıyoruz; burada üç belediye, üç kent konseyi, kentimizin iki üniversitesi bir aradayız ve bugün burada bir yerel dayanışma ile dünyadaki kadın kardeşlerimize barış dileklerimizi ve selamlarımızı iletiyoruz. Eskişehir'in kırsalında ve şehir merkezinde yaşayan tüm kadınlar olarak 'köprüler örüyoruz' sloganı ile bir araya geldik' dedi.

Kadınların örerek toplumu da sanayiyi de kalkındırma gücünde olduğunu vurgulayan Köse, 'Emeğe saygıda hak ettiği yerde olmayan Anadolu kadını örgü örerek köprüler giydiriyor, istediği her yere örerek, birleştirici gücünü kullanarak gidebileceğini göstermek için. Kırsalı merkeze, merkezi kırsa taşıyabileceğini göstermek için. Kutuplaşmanın yarattığı uçurumları doldurabileceğini, yıkılan köprülerin yerine yenilerini örebileceğini göstermek için. Kadın emeği olmasa hanelerin, sanayinin ve devletlerin gelişemeyeceğinin açıkça görünür olduğuna dikkat çekmek için. En önemlisi de emeğinin hakkı olanı almak için' ifadelerine yer verdi.

Kadının erkek şiddetinden kurtulması ve suçluların cezalandırılması, eşit işe eşit ücret ilkesinin benimsenmesi, eşit siyasal katılım, kamu kaynaklarından eşit ve adil paylaşım, eğitim olanaklarına eşit erişim gibi isteklerini belirten Köse, ' Kadınlar olarak haklarımızı ve farklı özeliklerimiz nedeniyle farklı ihtiyaçlarımızı talep ediyoruz' dedi.

Ardından yüzlerce kadın köprü üzerine çıkarak, Kadın emeğinin sembolü olan rengarenk 'örgü motifi' ile köprüyü süsledi. Kadın dayanışmasının en güzel örneği olan o anları çevredeki pek çok vatandaş da ilgi ve hayranlıkla izledi. (HM)

Editör: TE Bilisim