Mülkiyeliler Birliği şubesi ile Eskişehir Kent Konseyi işbirliği ile 'Mülkiyeliler Krizi Konuşuyor' konulu panel düzenlendi. Taşbaşı Kırmızı Salon'da gerçekleşen panel Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Mülkiyeliler Birliği Şube Başkanı Necdet Bilgin ve vatandaşlar katıldı. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mülkiyeliler Birliği Şube Başkanı Necdet Bilgin, panelin ilkinin Eskişehir'de gerçekleştirilmesinden memnun olduğunu dile getirerek İstanbul, İzmir ve Bursa'da da panelin gerçekleşeceğini söyledi.

TARIMDAN VAZGEÇMEYELİM
Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, 'Eğer kendi sattığımız malla dışarıdan para girişi sağlasaydık, içeride üretim yapsaydık ekonomide bu kadar tedirgin olmazdık. Büyümenin kendisi önemli değil kalitesi önemli. Eğer katma değer yaratabilirsek kaliteli büyümeyi sağlayacak ürünlerle dünyaya açılabilseydik sorunlarımız bu kadar büyük olmazdı. Sanayi kenti olmaya çalışıyoruz. Çok güzel, olalım tabi ki. Ama tarım ülkesi olmaktan asla vazgeçmeyelim. Bütün bu bağlamda Alpu ovası gibi kıymetli tarım alanına kömürlü termik santral yapılmasına karşı çıkma sebeplerimiz bunun içerisinde. Biz 1seneden fazladır orada yapılacak santralin Eskişehir'e zarar vereceğini haykırmaktayız. Umarım bu mücadelenin sonucunu da Eskişehirlilerle birlikte yerel yönetimin çalışmalarıyla birlikte durdurabiliriz' dedi.

ÇEVREMİZE YAYALIM
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, 'Türkiye karanlık bir tünelden geçiyor diyemiyorum, geçse keşke. Karanlık bir tünelin içine girdi. Bakalım nasıl çıkacağız? Herkes bunu düşünüyor, konuşuyor, tartışıyor. Şimdi buradaki konuşmalardan sonra alacağımız bilgileri çıkış noktası olarak çevremize yaymakta büyük gayretler gösteririz' ifadelerini kullandı. Moderatörlüğünü Engin Ataç'ın yaptığı panelde Pınar Bedirhanoğlu Türkiye'de kriz yönetiminin sınırlarını, Nilgün Erdem az gelişmiş ülkelerde borç açmazı ve Türkiye'nin dış dengesini, Oğuz Oyan ise Türkiye'nin 21'inci yüzyıl tarımda bağımlılığın pekişmesini anlattı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim